Zilveren Hellehond voor Luttenaar Willy Nijhuis

18-05-2019

De Lutte – Afgelopen vrijdag werd op de brainstorm-avond van de stichting Hellehond De Lutte Willy Nijhuis voor zijn jarenlange inzet voor de Hellehondsdagen in De Lutte in het zonnetje gezet. Hij ontving van het bestuur de Hellehond in zilver.

IMG_6610 site

Willy Nijhuis trad in 1991 toe tot de werkgroep Hellehondsdagen, toentertijd vallende onder de stichting Gemeenschapswerk. Hij heeft in al die 28 jaar af en toe een bestuursfunctie vervuld maar het meest in het oog springende is wel zijn inzet bij de organisatie en werkzaamheden tijdens het jaarlijkse feestweekend in De Lutte: De Hellehondsdagen. Jarenlang was hij een van de zwoegende vrijwilligers die vanaf donderdagmorgen tot en met maandagmiddag na het feest veel werk verzette. En dat zijn dagen van meestal 16 uur. Tot diep in de nacht, als de laatste feestvierder huiswaarts  keert, sluit Willy met zijn companen de feesttent. Nog steeds is Willy Nijhuis actief bij de Hellehondsdagen, maar ook daarnaast voor de werkgroep Poashoalt halen. Raimond oude Egbrink sprak namens het bestuur de super vrijwilliger toe en dankte hem voor al die jaar inzet voor het dorp De Lutte. Ten onverstaan van de overige noeste organisatoren/vrijwilligers speldde Tessa Olde Riekerink Willy Nijhuis het zilveren Hellehondje op.

In De Lutte zijn door de jaren heen 7 gouden en 5 zilveren Hellehondjes uitgereikt aan personen die langdurig betrokken zijn geweest bij de organisatie van de jaarlijkse Hellehondsdagen. In het weekend van 5, 6 en 7 juli wordt voor de 42e keer het populaire dorpsfeest georganiseerd. Maar eerst is het Hellehonddorp nog in de ban van de dorpsquiz 2019, deze wordt op 28 juni gehouden en de organisatie is ook in handen van de stichting Hellehond.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter