Bertus Telgenkamp nieuwe voorzitter Bosdûvelkes

Geplaatst op 28-09-2020

Bosdûvelkes kerngezonde vereniging

De Lutte – Afgelopen vrijdag is Luttenaar Bertus Telgenkamp tijdens de Algemene Ledenvergadering van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes gekozen tot nieuwe voorzitter. Tijdens de druk bezochte vergadering reikte Mike Oude Hampsink de voorzittershamer na 9 jaar over aan Telgenkamp.

 IMG_7908 site

Mike Oude Hampsink (links) overhandigd de voorzittershamer aan Bertus Telgenkamp

Van de scheidende voorzitter alleen maar lovende woorden voor de leden van de grootste carnavalsvereninging van de gemeente Losser. “ Ik ben zó trots op deze vereniging. Je hoeft bij de ruim 70 vaste medewerkers maar met de vingers te knippen en het komt voor elkaar”, aldus Oude Hampsink die vorig jaar is opgenomen in de Graven Garde.

De nieuwe voorzitter, Bertus Telgenkamp (34), heeft ruim anderhalf jaar meegelopen in het bestuur en is een carnavalvierder pursang. Met veel enthousiasme neemt hij de functie over. Zijn eerste grote activiteit is het jubileumjaar van de Bosdûvelkes in 2022. Dan vieren de Bosdûvelwichkes en Bosdûvelmennekes het 55 jarig bestaan van actieve club.

Er waren meer wisselingen in het bestuur: De penningmeester Raimond Oude Egbrink gaf een zeer positief financieel verhaal en kon met een gerust hart zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Bob Tijhuis. Raimond was 6 jaar lid van het bestuur. Verder namen na 13 jaar bestuurslidmaatschap afscheid Norbert Vrijkorte en Huub Grote Beverborg. De scheidende mensen werden toegesproken en ontvingen bloemen en een fles drank. Het bestuur werd weer op sterkte gebracht met de nieuwkomers Gerben de Cocq van Delwijnen en eerder genoemde Bob Tijhuis.

 IMG_7899 site

Oud penningmeester Raimond Oude Egbrink ontvangt bloemen

Hoewel er geen nieuwe hoogheden worden gepresenteerd in verband met corona gaan de Bosdûvelkes zich wel oriënteren op wat wel georganiseerd kan worden. Zo zal op een later moment afscheid genomen worden van het regerende koppel Gravin Miriam en Graaf Dirk Bekke. De taartenactie tegen de feestdagen gaat door. Ook de kerstbomenactie wordt georganiseerd en gehouden op 5 december. Zo wordt in het licht van de dan geldende coronamaatregelen een nieuwjaarsontbijt, aangepaste gala’s, opendag wagenbouw, zotte zoaterdag en een jeu de boules competitie opgezet.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter