Bloasmuziek van de bovenste plank op festival van De Lutter Muzikanten

Geplaatst op 04-04-2019

DE LUTTE – Op 2e paasdag (maandag 22 april) bijten De Lutter Muzikanten traditiegetrouw het spits af van het Poas Bloas Festival. Net als de twee voorgaande jaren is deze groep enthousiaste muzikanten uit het prachtige kerkdorp De Lutte organisator van dit festival. Het festival vindt dit jaar voor de 35e keer plaats en daarmee haar 7e lustrum beleeft.

Ook hetzelfde als de twee voorgaande jaren is de locatie van het Poas Bloas Festival: Café/Zalencentrum "De Vereeniging", Dorpstraat 7, 7587 AA De Lutte, de vaste repetitielocatie van De Lutter Muzikanten.

Blech Bizarr 1024 x 604 px

Blech Bizarr

Wat dit jaar niet (helemaal) hetzelfde is zijn de uitgenodigde kapellen. Doel van het Poas Bloas Festival is het publiek te laten genieten van blaasmuziek van hoog niveau en diverse stijlen, zodat elke blaasmuziekliefhebber iets van haar of zijn gading kan horen. Na De Lutter Muzikanten komenl Die Reifholzkapelle op het podium, en omdat het optreden van vorig jaar naar meer smaakte is als afsluitende act dit jaar Blech Bizarr uitgenodigd.

Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen is een aansprekend orkest met Egerländer- en Tsjechisch repertoire dat er in is geslaagd om uit te groeien tot één van de betere en veel gevraagde blaasorkesten van Nederland. Een orkest dat talrijke evenementen in binnen- en buitenland liet uitgroeien tot een groot succes, en we zijn ervan overtuigd dat dat ook op de 35e editie van het Poas Bloas Festival gaat lukken.

Reifholzkapelle

Met hun optreden op het Poas Bloas Festival van vorig jaar en later op de Woodstock der Blasmusik heeft Blech Bizarr hun slogan "Böhmisch geweld uit Nederland" meer dan waar gemaakt. Voor de organisatie reden genoeg om deze unieke kapel, bestaande uit louter rasmuzikanten die zowel als groep als ook solistisch tot de "Spitzenklasse" behoren, voor deze 35e editie van het Poas Bloas Festival nogmaals uit te nodigen.

Onder de naam Krainer3 treden Marcus Weber, Theo Keijsers en Pascal Kuiper sinds 2014 op in binnen- en buitenland. Samen zijn ze goed voor bijna 100 jaar podiumervaring, en ze weten met hun repertoire van hoofdzakelijk Oberkrainer- en volksmuziek stemming te brengen in iedere tent en feestzaal. De organisatie van het Poas Bloas Festival is er dan ook trots op dat Krainer3 de muzikale invulling van de intermezzo’s gaat verzorgen.

Krainer3

De prijs is nog steeds hetzelfde als voorgaande jaren. Kaarten zijn inmiddels in voorverkoop verkrijgbaar à € 15,00 via de website van het Poas Bloas Festival, www.poasbloasfestival.nl, de VVV in De Lutte www.vvvdeluttelosser.nl , Losser, Oldenzaal en aan de zaal.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter