14.0ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Boerenbrulft in Losser tijdens streekproductenmarkt

Losser - Het is echt woar! Er komt na decennia van afwezigheid weer een ouderwetse gezellige Twentse boerenbrulft. Greadske van de Gleentpoal en Jannöaken van de Pleerkoel treden met elkaar in het huwelijk en cabaretier Jan Riesewijk verbindt ze in de echt. Tijdens de streekproductenmarkt op zaterdag 30 juli gaan we het meemaken. Brulftneugen, reuskes maken, boog zetten, meuten en schatten, alle bruidstradities passeren de revue. En dat alles met de organiserende Böggelrieders & -daansers in de hoofdrol. Komt dat zien! Dit wil ie nich miss’n!

 

’s Ochtends maken de vrouwen zich druk om het maken van de roosjes terwijl anderen samen met de bruidegom het dorp in gaan om mensen te neugen voor de bruiloft. De bruid wordt gehaald, maar de plek van de ceremonie wordt nog niet zomaar bereikt, want de noabers meuten de bruidsstoet. In de middag vindt de huwelijksvoltrekking plaats in het Twents. Maar er is meer dan dat. De Tukkerbloazers uit Losser zetten de boel muzikaal op de kop tijdens de boerenmarkt in het centrum van Losser en de muziekschool uit Gronau zorgt voor een muzikale verrassing vanaf 11 uur op het podium.

Heerlijke en originele producten en een minuut gratis winkelen winnen

We vergeten bijna waarover het gaat: de streekproductenmarkt. Oude bekende en ook nieuwe deelnemers dienen zich maandelijks aan. Zo ook deze zaterdag met een breed aanbod van deelnemers dat zorgt dat het publiek graag naar Losser komt op de laatste zaterdag van de maand. Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, keuze uit tientallen soorten pindakaas, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen, schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, sierraden, cadeau-ideeën. De organisatoren van de groots opgezette dorpsquiz ‘De Slag Om Losser’ die in september reuring brengt in het dorp geven acte de préséance. En wie graag een minuut lang gratis winkelen wil winnen, moet even een bezoekje brengen aan de kraam van het Centrum Management Losser waar  alle ins & outs van de fotowedstrijd ‘Spot de shopper’ graag worden uitgelegd.   

Tussendoor heerlijk lunchen of een borrel na afloop op één van de gezellige terrassen van de Losserse horeca maakt een bezoek aan Losser komende zaterdag meer dan waard.

Waar en wanneer? Zaterdag 30 juli: 10.00 - 16.00 uur in het centrum van Losser

Voor het programma zie www.centrumlosser.nl

Dit artikel delen via

Ander nieuws

10.000 euro voor carnavalshal De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Een voetbalelftal, een journalist en 1700 euro voor De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Kittens gevonden in De Lutte

Zaterdag 23 Juli 2022

Koninklijke onderscheiding voor Stephan Scheper

Donderdag 07 Juli 2022

Hellehondsdagen De Lutte 2022

Donderdag 30 Juni 2022

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team

Woensdag 15 Juni 2022

Jesse Bosch vertrekt bij FC Twente

Dinsdag 07 Juni 2022

Succesvolle rommelmarkt V.V. Lutheria

Dinsdag 07 Juni 2022

Geld nodig voor een nieuw initiatief? FondsenFestival

Dinsdag 07 Juni 2022

Mobiel MaakLab komt naar De Lutte

Maandag 30 Mei 2022