Bosch: ''Denk dat sommige spelers wel eens gek van ons werden''

Geplaatst op 06-05-2020

Enschede/De Lutte - Voor heel FC Twente is 2 mei een speciale datum, zaterdag was het precies tien jaar geleden dat FC Twente voor het eerst in de historie kampioen van Nederland werd. Ook voor Jesse Bosch was dat jaar speciaal.

Jesse Bosch

foto door Pro Shots

"Ik speelde nog bij SV De Lutte en had op 28 mei van dat jaar mijn eerste selectiewedstrijden om bij de Voetbalacademie van FC Twente te komen. We hadden zelf geen jaarkaart, maar wanneer iemand losse kaarten had en je werd meegevraagd was dat altijd een mooie verrassing. Die wedstrijd waarin Bryan Ruiz drie keer scoorde kan ik me nog goed herinneren, net als de kampioenswedstrijd natuurlijk", zegt Bosch in het jubileummagazine.

De middenvelder trof vaak een aantal kampioenen in 'zijn' dorp. "Bij ons in De Lutte woonden destijds veel spelers, zoals Ruiz, Mihaylov en Tiote?. Met mijn vrienden fietsten we dan langs, in de hoop dat je ze zag of anders belde je gewoon aan. Aan het eind van het jaar had je wel tien handtekeningen van een en dezelfde speler. Ik denk dat sommigen wel eens gek van ons werden."

"Tegenover onze school was een pinautomaat. Tijdens de pauze stond Bryan Ruiz daar te pinnen, het hele schoolplein liep leeg. Toen heeft hij ook wel een paar handtekeningen moeten uitdelen voor hij wegkwam... hahaha", lacht Bosch.

Bron: twentefans.nl 

Delen: Facebook LinkedIn Twitter