16.4ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Charles Haarman ontvangt 44ste Orde van Verdienste

DE LUTTE – Charles Haarman ontving zaterdagavond tijdens de laatste galazitting van De Bosdûvelkes de Orde van Verdienste. Het is voor de 44e keer dat deze erkenning door de Bosdûvelkes werd uitgereikt. De Orde van Verdienste is voor iemand die zich langdurig geheel belangeloos inzet voor de samenleving en dat is zeker van toepassing op Charles Haarman.

Carnaval loopt als een rode draad door zijn leven. Ooit begonnen als kleuterprins werd Charles in 1982 adjudant naast jeugdgraaf Peter en was hij in 2000 één van de adjudanten naast jubileumgraaf Jos. En natuurlijk dit jaar de trotse vader van Miss Lieke van zustervereniging De Tuffelkeerlkes.

38 jaar actief voor de Lutter gala’s

Binnen de Bosdûvelkes was Charles maar liefst 38 jaar actief voor de Lutter gala’s en bijna niet meer weg te denken als de grote regelaar achter de schermen van vooral het technische gedeelte. Overigens draagt Charles na dit jaar het stokje vol vertrouwen over aan de jongere garde. Een prachtig moment dus, om tijdens de laatste galazitting, deze mooie blijk van waardering te mogen ontvangen. Bovendien zette Charles zich in voor het jeugdcarnaval in De Lutte. Hij zat 22 jaar in het jeugdbestuur van de Bosdûvelkes en was daarmee de langstzittende bestuurder.

Veilingmeester tijdens de Hellehondsdagen en meer…

Naast zijn activiteiten voor de Bosdûvelkes is hij sinds 2003 één van de veilingmeesters tijdens de afsluiter van het jaarlijkse dorpsfeest de Hellehondsdagen, waar al honderdduizenden euro’s bij hem onder de hamer gingen. Ook is hij één van de oprichters van de Lutter Wielerclub en nog altijd druk met “Rondom de Hellehond” tijdens de Hellehondsdagen en de populaire MTB-toertocht “De Helletocht”. Met de kledingcommissie zorgt Charles ervoor dat de Lutter fietsers er tiptop uitzien en de gebruikte kleding via Stichting Buna Ziua een tweede leven in kindertehuizen in Roemenië krijgt. Verder was Charles o.a. actief binnen de Stichting Dorpsbelangen, komt hij in menig huiskamer als hulpsint voor Jong Nederland en was hij voor SV De Lutte begeleider van een meidenteam. Ook was hij één van de initiatiefnemers van “Rock around the dog, het latere “4-live De Lutte” en haalde hij veel geld op voor het KWF door deelname aan Alpe D’Huzes.

Onderscheiding opgespeld door Graaf Mathijs

“Een super enthousiaste vrijwilliger met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, waar je nooit tevergeefs een beroep op doet.” aldus Bertus Telgenkamp, voorzitter van de Bosdûvelkes.

De bij de Orde van Verdienste behorende onderscheiding werd opgespeld door Graaf Mathijs, terwijl de oorkonde werd voorgelezen door Adjudant Remco. Voor echtgenote Ineke was er een mooie bos bloemen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024

Gemeente Losser zoekt 'verborgen parels' in de culturele sector

Woensdag 08 Mei 2024

Tweede pinksterdag, 20 mei 2024 Rommelmarkt Lutheria

Dinsdag 07 Mei 2024

Een groot feest ter ere van alle vrijwilligers gemeente Losser

Maandag 06 Mei 2024

18 mei 2024 Brengdag rommelmarkt Lutheria

Woensdag 01 Mei 2024

Producten bezorgd aan huis door de boer

Woensdag 24 April 2024

College B&W wil van Afvalbrengpunt Losser een kringloopplein maken

Woensdag 24 April 2024

Staatsbosbeheer organiseert activiteiten langs de Dinkel

Maandag 22 April 2024

Eerste familiefeest van FCT De Lutte smaakt naar meer

Zondag 21 April 2024