10.3ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

De elektrokarren rijden weer in de gemeente Losser

De Lutte/Overdinkel - Heerlijk ontspannen van het Twentse landschap genieten? Of wat minder goed ter been? Stap dan op in een van de elektrokarren die in de maand mei weer van start gaan en laat je door een ervaren gids rondrijden door een mooi natuurgebied. Een elektrokar is een elektrisch aangedreven fluisterstil en milieuvriendelijk voertuig. Onderweg vertelt de gids je verhalen en leuke weetjes over de natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van het gebied. Er zijn drie ritten te boeken in de gemeente Losser, die door verschillende buitengebieden gaan. Twee rondritten in De Lutte en één in Overdinkel.

Lutterzandexpress in De Lutte

Vanaf Paviljoen Lutterzand vertrekt de elektrokar elke woensdagmiddag van mei t/m september om 13.30 uur voor een rit van 2½  uur. Je maakt kennis met natuurgebied ’t Lutterzand met zijn meanderende riviertje de Dinkel met zijn spectaculaire afkalvingen en de bijzondere zandverstuivingen, heidevelden en jeneverbessen.

Deze tour staat onder leiding van een gids die onderweg leuke wetenswaardigheden over het Lutterzand verteld. Er kunnen maximaal 15 personen mee waaronder eventueel een rolstoelgebruiker. De kosten zijn € 19,50, inclusief koffie met iets lekkers.

Arboretum PoortBulten in De Lutte

Dwars door het Arboretum Poort Bulten met een elektrokar. Tijdens de rit die een uur duurt wordt kennis gemaakt met de prachtige meer dan 1000 bomen en heesterssoorten die het Arboretum rijk is. Vanuit je stoel geniet je in de lente en de zomer van de meest bijzondere kleurenpaletten: dieproze rododendrons, paarse lupinen, witte margrieten en gele lissen. En natuurlijk is er een stop bij de immense mammoet boom en wordt er misschien een ijsvogel gespot in het poelenlandschap. Er kunnen maximaal 15 personen mee en de rit is elke donderdag van mei tot en met september. De kosten zijn € 12,50 persoon.

Smokkeltour in Overdinkel

Overdinkel is hét Smokkeldorp van de gemeente Losser. Van oudsher kent het dorp een veelbewogen smokkelgeschiedenis, waarvan de verhalen generatie op generatie worden doorgegeven. De activiteit start in ’t Trefhuus in Overdinkel met een bijzondere 15 minuten durende smokkelfilm. Tijdens de tour in een kleurrijke elektrokar, krijg je de smokkelverhalen van vroeger te horen van een ervaren gids.

Je maakt verschillende stops om stil te staan bij bijzondere plekken met een bijpassend verhaal. Zo maak je ook een stop bij de ‘Dubbeleweg’, waar de huizen aan de ene kant in Nederland staan en aan de andere kant in Duitsland. Deze tour is elke zaterdag van april tot en met oktober en duurt 2½  uur. Er is plaats voor 13 passagiers of 11 personen en één 1 rolstoel. De kosten zijn € 18,00 per persoon, inclusief koffie of thee met iets lekkers. Deze kar is eventueel dicht en verwarmd bij minder weer.

Wie wil instappen voor een rondrit kan zich aanmelden bij de Tourist info De Lutte, tel. 0541-551160, of via: www.visitdeluttelosser.nl

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Eerste Schuurfeest zaterdag 3 juni

Dinsdag 30 Mei 2023

Zondag 11 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Dinsdag 30 Mei 2023

Nieuwe voorzitter voor SV De Lutte

Maandag 29 Mei 2023

Hoogheden Bosdûvelkes verslaan hoogheden Martini Kerlkes

Zaterdag 13 Mei 2023

Open dag Notkamp Boomkwekerij

Zondag 07 Mei 2023

29 mei 2023 verkoopdag rommelmarkt Lutheria

Zondag 07 Mei 2023

Bonkenbargkapel zondagmiddag op Oldenzaalse muziekkoepel

Vrijdag 28 April 2023

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd. . . . .

Woensdag 26 April 2023

Brengdag rommelmarkt Lutheria is op zaterdag 27 mei

Maandag 24 April 2023

Volleybal kampioenen in De Lutte

Woensdag 19 April 2023