13.9ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

De Lutte 30e supportersvereniging van FC Twente

Enschede/De Lutte - In De Lutte werden een paar jaar geleden de eerste plannen gemaakt; hoe mooi zou het zijn als we een officiële supportersvereniging van voetbalclub FC Twente in het dorp oprichten. Aanstaande zondag 19 maart wordt in De Grolsch Veste het convenant ondertekend. De Lutte is dan de 30e supportersvereniging van FC Twente.
 

Sinds vorig jaar rijden de supporters uit De Lutte al in stijl naar de wedstrijden. In een knalrode touringcar stappen ze elke twee weken op het dorpsplein in om koers te zetten naar De Grolsch Veste. “Die bus hebben we als groep supporters zelf geregeld”, vertelt Luuk Visschedijk, een van de initiatiefnemers in De Lutte. Hij is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de oprichting van de officiële supportersvereniging.

“We hebben nu honderd leden en blijven groeien. Dan heb je op een gegeven moment een bestuur nodig om alles goed te regelen. Van daaruit is het idee voor de eigen bus ontstaan en wilden we ons bij FC Twente aanmelden als officiële supportersvereniging. Wij willen in De Lutte graag een bindende factor zijn voor jong en oud en een goede ambassadeur van FC Twente”, vertelt Visschedijk.
 
In De Lutte groeit de populariteit van FC Twente en de groep die mee wil naar De Grolsch Veste daarmee ook. Tegenwoordig vertrekken vanaf Eetcafé Plexat twee touringcars naar het stadion. Ook voor niet-leden is er plek in de bus, een retour kost slechts 10,- euro. Wil je lid worden van de supportersvereniging of gewoon eenmalig met de bus mee? Aanmelden kan via Bart Visschedijk op tel. nr.: 06-25040841.
Dit artikel delen via

Ander nieuws

Jeugdkamperen in gemeente Losser

Dinsdag 18 Juni 2024

Startersleningen gemeente Losser in trek

Vrijdag 14 Juni 2024

Kroniek van een dorpshart: historisch beeld dorpskern De Lutte

Dinsdag 11 Juni 2024

Kinderen uit De Lutte houden actie voor Voedselbank

Dinsdag 11 Juni 2024

Eindelijk biljart in de woonkamer van De Lutte

Zaterdag 08 Juni 2024

8 juni duurzame energiemarkt gemeente Losser

Donderdag 30 Mei 2024

Ooievaarsfietstocht in kerkdorp Losser op zaterdag 8 juni

Dinsdag 28 Mei 2024

Zondag 9 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Maandag 27 Mei 2024

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024