9.4ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

De Lutte 30e supportersvereniging van FC Twente

Enschede/De Lutte - In De Lutte werden een paar jaar geleden de eerste plannen gemaakt; hoe mooi zou het zijn als we een officiële supportersvereniging van voetbalclub FC Twente in het dorp oprichten. Aanstaande zondag 19 maart wordt in De Grolsch Veste het convenant ondertekend. De Lutte is dan de 30e supportersvereniging van FC Twente.
 

Sinds vorig jaar rijden de supporters uit De Lutte al in stijl naar de wedstrijden. In een knalrode touringcar stappen ze elke twee weken op het dorpsplein in om koers te zetten naar De Grolsch Veste. “Die bus hebben we als groep supporters zelf geregeld”, vertelt Luuk Visschedijk, een van de initiatiefnemers in De Lutte. Hij is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de oprichting van de officiële supportersvereniging.

“We hebben nu honderd leden en blijven groeien. Dan heb je op een gegeven moment een bestuur nodig om alles goed te regelen. Van daaruit is het idee voor de eigen bus ontstaan en wilden we ons bij FC Twente aanmelden als officiële supportersvereniging. Wij willen in De Lutte graag een bindende factor zijn voor jong en oud en een goede ambassadeur van FC Twente”, vertelt Visschedijk.
 
In De Lutte groeit de populariteit van FC Twente en de groep die mee wil naar De Grolsch Veste daarmee ook. Tegenwoordig vertrekken vanaf Eetcafé Plexat twee touringcars naar het stadion. Ook voor niet-leden is er plek in de bus, een retour kost slechts 10,- euro. Wil je lid worden van de supportersvereniging of gewoon eenmalig met de bus mee? Aanmelden kan via Bart Visschedijk op tel. nr.: 06-25040841.
Dit artikel delen via

Ander nieuws

Noll’nkoor op Twentse dialectavond Dree Marken

Donderdag 16 Maart 2023

Nieuwe lantaarnpalen in De Lutte

Dinsdag 14 Maart 2023

Loopgroep De Lutte start met beginners clinic

Dinsdag 14 Maart 2023

Uitbreidingslocatie voor een toekomstige woonwijk in dorp Losser

Donderdag 09 Maart 2023

Gemeente start onderzoek nieuwe sporthal in De Lutte

Dinsdag 28 Februari 2023

Wagenbouw De Bosdûvelkes uitverkoren door Cumela

Woensdag 15 Februari 2023

De Plechelmusschool De Lutte viert carnaval

Dinsdag 14 Februari 2023

Oproep nieuwe gidsen voor De Lutte

Woensdag 08 Februari 2023

Sophie Kristen voorleeskampioen gemeente Losser

Zondag 29 Januari 2023

Charles Haarman ontvangt 44ste Orde van Verdienste

Zondag 29 Januari 2023