10.3ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Een voetbalelftal, een journalist en 1700 euro voor De Lutte

De Lutte - Donderdagavond 28 juli werd het centrumplein van De Lutte omgedoopt tot het Stephan Scheper Huifkarplein. De naamgeving van het plein wordt jaarlijks mogelijk gemaakt tijdens de veiling van de Hellehondsdagen. Zo heeft  het plein de laatste jaren verschillende namen gehad. Dit jaar dus het Stephan Scheper Huifkarplein. 

Frank Elderink namens het 4eElftal en Stephan Scheper

De aanleiding: Zaterdag 21 mei kantelde in dorp Losser een huifkar met daarop een voetbalelftal dat haar kampioensfeest vierde. Naast enkele (niet zware) gewonden en aandacht van de hele vaderlandse media ontstond er een discussie over het gebruik van huifkarren voor dergelijke triomftochten. Een week later werd het vierde elftal van SV De Lutte kampioen. Ook dit team maakte een tocht per huifkar. De mannen uit De Lutte wisten de gemeenschap weer te roeren door pontificaal de tocht door het centrum van Losser te maken, net een week na het  ongeval. Niet slim zeiden veel mensen. De Tubantia maakte van deze laatste rit een bericht, opgesteld door journalist Stephan Scheper, woonachtig in De Lutte. SV De Lutte 4 viert titel met rit in huifkar achter tractor die ook door Losser reed: ‘Onhandige actie’ | Losser | tubantia.nl

Dat vonden de mannen van het kampioenselftal niet leuk ook al omdat nu de hele regio kennis kon nemen van hun 'domme' actie. 

Zijdelings zet Stephan Scheper zich ook in voor de bekende veiling tijdens de Hellehondsdagen. Toen het veilingitem 'Pleinnaam' aanbod kwam tijdens de veiling boden verschillende groepen en personen uit De Lutte op het aangebodene. Het was het vierde elftal (maximaal op sterkte) dat voor maar liefst 1700 euro de naam van het plein kocht. De koper mag terplekke ook de naam die het plein een jaar lang zal dragen, bekendmaken. Dat werd dus Stephan Scheper Huifkarplein. 

Hilariteit alom, de journalist kan tegen een plaagstoot en het vierde elftal vierde nogmaals hun bekendheid. Uiteindelijk werd de gemeenschap van De Lutte er beter van: 1700 euro!

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Eerste Schuurfeest zaterdag 3 juni

Dinsdag 30 Mei 2023

Zondag 11 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Dinsdag 30 Mei 2023

Nieuwe voorzitter voor SV De Lutte

Maandag 29 Mei 2023

Hoogheden Bosdûvelkes verslaan hoogheden Martini Kerlkes

Zaterdag 13 Mei 2023

Open dag Notkamp Boomkwekerij

Zondag 07 Mei 2023

29 mei 2023 verkoopdag rommelmarkt Lutheria

Zondag 07 Mei 2023

Bonkenbargkapel zondagmiddag op Oldenzaalse muziekkoepel

Vrijdag 28 April 2023

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd. . . . .

Woensdag 26 April 2023

Brengdag rommelmarkt Lutheria is op zaterdag 27 mei

Maandag 24 April 2023

De elektrokarren rijden weer in de gemeente Losser

Zaterdag 22 April 2023

Volleybal kampioenen in De Lutte

Woensdag 19 April 2023