13.9ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Eerste familiefeest van FCT De Lutte smaakt naar meer

DE LUTTE – Aan hoogtepunten geen gebrek tijdens het grote familiefeest dat de supportersvereniging FCT De Lutte zaterdag 20 april hield bij de blokhut van Jong Nederland. De jongste bezoekers waren ’s middags niet weg te slaan bij de prachtige, knalrode supportersbus, de mobiele frietkraam en een ruim 17 meter lange stormbaan. ’s Avonds kwamen de oudere FC Twente -aanhangers volop aan hun trekken. Met optredens van onder meer de zingende snackbarhouder en een mix van Willy Oosterhuis’ vermaarde deuren en The Masked Singer.    

Tevreden kijken Luuk Visschedijk en Wilco Nijhuis, beide bestuurslid van FCT De Lutte, om zich heen. Hoewel zich regelmatig dreigende wolken melden boven het kerkenbos is het meer dan gezellig druk bij de blokhut aan de rand van het dorp. Veel jonge ouders, zowel leden als niet-leden van de plaatselijke supportersvereniging, zijn met hun kinderen op dit FC Twente-feestje afgekomen.

Enthousiast melden Visschedijk en Nijhuis dat het heel goed gaat, niet alleen met hun favoriete club maar ook met FCT De Lutte. Twee grote touringcars zijn nodig om de circa 110 leden naar de thuiswedstrijden in de Grolsch Veste te vervoeren. En dat zouden er nog veel meer kunnen zijn als er meer jaarkaarten beschikbaar komen. ‘Dan kunnen dat er makkelijk 200 worden’, verzekert het duo. Het is de eerste keer dat de Lutter supporters zo’n groots opgezet FCT-feestje houden. De vereniging bestaat nu ongeveer twaalf jaar. Na een aspirant-jaar mag FCT De Lutte zich sinds vorige maand een door de club erkende supportersvereniging noemen.

De karakteristieke supportersbus (door vaste chauffeur Hennie Olde Daalhuis bij de blokhut afgeleverd) oefent met name op de jeugd een grote aantrekkingskracht uit. Het onderdeel cabrio schieten krijgt spontaan een wat andere invulling. Je heerlijk uit mogen leven in (en op) zo’n oude cabrio blijkt voor veel kinderen toch stukken leuker te zijn dan je traptechniek te laten zien in een poging om de bal in de cabrio te krijgen. Druk is het bij de Kidsclub van FC Twente, waar de jongste generatie Twente-aanhangers zich massaal als lid aanmelden.

Het avondprograma speelt zich vooral in de blokhut af. De vooraf aangekondigde surprise-act is een kort optreden van Wesley. De zingende snackbarhouder die zijn cafetaria in De Lutte gaat verruilen voor een snackbar op Gran Canaria is verrassend goed bij stem en weet de stemming er goed in te krijgen. Een combinatie van het populaire tv-programma ‘The Masked Singer’ met de bekende ‘De Deure’ uit de Regiotap van Willy Oosterhuis maakt het feest compleet. Vier bezoekers worden het podium op gehaald om daar voetbalklassiekers van Jannes, Neil Diamond, Eddy Achterberg en Lee Towers te zingen. De winnaar gaat naar huis met een kaartje voor een  thuiswedstrijd van Schalke ’04.

Ieder jaar zo’n FC Twente-familiedag in De Lutte is misschien wat teveel gevraagd. Maar Visschedijk en Nijhuis twijfelen er niet aan dat dit voetbalfeestje een vervolg gaat krijgen. Al was het alleen omdat de trouwe Twente-supporters soms ook wat terug willen doen voor het thuisfront, dat hen in het weekend al zo vaak richting Grolsch Veste ziet vertrekken.   

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Jeugdkamperen in gemeente Losser

Dinsdag 18 Juni 2024

Startersleningen gemeente Losser in trek

Vrijdag 14 Juni 2024

Kroniek van een dorpshart: historisch beeld dorpskern De Lutte

Dinsdag 11 Juni 2024

Kinderen uit De Lutte houden actie voor Voedselbank

Dinsdag 11 Juni 2024

Eindelijk biljart in de woonkamer van De Lutte

Zaterdag 08 Juni 2024

8 juni duurzame energiemarkt gemeente Losser

Donderdag 30 Mei 2024

Ooievaarsfietstocht in kerkdorp Losser op zaterdag 8 juni

Dinsdag 28 Mei 2024

Zondag 9 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Maandag 27 Mei 2024

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024