13.9ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Eindelijk biljart in de woonkamer van De Lutte

De Lutte - De laatste biljarttafel was al enkele jaren geleden verdwenen uit de Lutter horeca. De biljartclub ging uit nood naar Oldenzaal voor hun wekelijkse sportuurtje. De wens van het bestuur van de dorpsboerderij was er al langer, maar het kwam er maar niet van.

Sinds afgelopen april beschikt Erve Boerrigter over een biljart in de grote zaal, vroger de del. Lid van de biljartclub en zeer betrokken inwoner van De Lutte Hennie Swennenhuis overleed op 24 augustus vorig jaar, maar niet eer dat hij de wens uitte om voor zijn club EN voor de jeugd een biljart terug wilde in zijn dorp. Het was niet tegen dovemansoren gezegd. Het bestuur van het dorpshoes benoemde een speciale commissie en die ging ermee aan de slag. Meerdere maatschappelijk ondersteunende organisaties werden aangeschreven. Dat had resultaat. Van het Twents Noaberfonds en het Coöperatiefonds van Rabobank Zuid en Oost Twente werden gelden ontvangen om de biljarttafel aan te schaffen. Afgelopen vrijdag werd het biljart feestelijk aangeboden aan het bestuur van de dorpsboerderij en ook aan de biljartclub. Namens het Coöperatiefonds overhandigde Joël Mollink en Renate Meijerink de cheque aan Ellen Seiger als afgevaardigde van het stichtingsbestuur. In haar dankwoord liet Ellen Seiger weten niet te begrijpen waarom er zolang over gesproken was en er maar geen biljart kwam, en dat bij de wens van een zeer gerespecteerde, inmiddels overleden, Luttenaar de actie in een paar maanden gepiept is.

Beheerder van de dorpsboerderij, Marlou Vrijkorte is zeer blij met de nieuwe activiteit in haar ‘woonkamer’ . “Ons dorpshoes is een laagdrempelig activiteitencentrum. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen van de Lutter samenleving. De biljarttafel is een geweldige aanvulling in het gehele aanbod. Mensen die graag een balletje willen stoten of vriendengroepen die eens per maand op een vaste avond willen biljarten kunnen contact opnemen met het dorpshoes, 0541-552009, aldus Marlou Vrijkorte. Inwoners die graag in clubverband willen biljarten kunnen contact opnemen met Frans oude Ophuis, email: fransoudeophuis@hotmail.com of telefoon 06-1128 2193.  Maar ook Luttenaren die de beginselen van het sportieve spel onder de knie willen krijgen, of een korte opleiding willen volgen, kunnen contact opnemen met Stephan Scheper, email: stephanscheper7@gmail.com of telefoon: 06-2001 8944

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Jeugdkamperen in gemeente Losser

Dinsdag 18 Juni 2024

Startersleningen gemeente Losser in trek

Vrijdag 14 Juni 2024

Kroniek van een dorpshart: historisch beeld dorpskern De Lutte

Dinsdag 11 Juni 2024

Kinderen uit De Lutte houden actie voor Voedselbank

Dinsdag 11 Juni 2024

8 juni duurzame energiemarkt gemeente Losser

Donderdag 30 Mei 2024

Ooievaarsfietstocht in kerkdorp Losser op zaterdag 8 juni

Dinsdag 28 Mei 2024

Zondag 9 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Maandag 27 Mei 2024

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024