6.6ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Erwin Pouwels voert Bosdûvelkes De Lutte aan

DE LUTTE - In café/zalencentrum De Vereeniging is Erwin Pouwels (45) zaterdagavond tevoorschijn gekomen als 57-ste graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hij koos zijn zwager Dennis Schasfoort (46) als adjudant om hem in het nieuwe carnavalsseizoen bij te staan. Hun lijfspreuk luidt: “D’r wordt eff’n nig mer rekent en last, Carnaval vier’n is wat ons noe het beste past”.

Nadat oud-graaf Mathijs Volker officieel van zijn taken ontheven was, haakte de technische commissie in op het nieuwe jaarthema “Jungle” van de carnavalsvereniging. Het verhaal speelt zich af in de weelderige jungle, waar twee avontuurlijke zielen met hun auto strandden. Om warm te blijven ontstaken ze een kampvuur, waarbij ze mysterieuze geluiden vanuit de boomtoppen horen. Terwijl het publiek nog druk speculeerde wie de nieuwe graaf zou worden, kwam deze tevoorschijn uit de boom als kersverse Graaf van De Lutte.

Erwin Pouwels is in het dagelijkse leven lasspecialist bij machinefabriek Westerhof. Als lasdocent probeert hij ook zijn skills over te brengen tijdens de lessen van het Dorpslab van De Lutte. Erwin woont al jaren samen met zijn vriend Patrick Schasfoort (43) en hond Pommes aan de Lossersestraat. Hopelijk zijn de wegwerkzaamheden in februari klaar, zodat de bonte stoet met de Rosenmontagoptocht langs hun huis trekt.

Zijn adjudant en zwager Dennis Schasfoort is al bijna 25 jaren samen met zijn partner Patricia Kopp (49). Dennis is mede-eigenaar/financieel directeur bij de Hemink Groep in Holten. Samen hebben ze twee kinderen Mathis (17) en Kyana (16).

Zondag 10 december houden de nieuwe hoogheden samen met de jeugdhoogheden (die 8 december worden bekendgemaakt) tussen 13.00 en 18.00 uur open huis in hun residentie, De Vereeniging, aan de Dorpstraat 7 in De Lutte.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Potgrondactie Sint Plechelmus Harmonie

Maandag 04 Maart 2024

Gemeente Losser stelt profielschets op voor nieuwe burgemeester

Vrijdag 01 Maart 2024

Toeristenbelasting gemeente Losser in top 5

Woensdag 28 Februari 2024

Paaswandeling op 1 april De Lutte

Zaterdag 24 Februari 2024

Uitdunnen houtwal Molenveldpad De Lutte

Donderdag 22 Februari 2024

Sportieve Boerenmarkt Losser 24 februari

Vrijdag 16 Februari 2024

Jan Engels geïnstalleerd als wethouder van gemeente Losser

Maandag 12 Februari 2024

Optochtroute van carnaval De Lutte gewijzigd

Donderdag 01 Februari 2024

Orde van Verdienste De Lutte voor Jeroen ter Braak

Zondag 28 Januari 2024

Seniorenbelangenbehartiging door KBO afdeling De Lutte

Donderdag 25 Januari 2024

Wil jij samen muziek maken met andere dorpsgenoten? Doe mee met Project X!

Woensdag 24 Januari 2024