16.4ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Gemeente Losser zoekt 'verborgen parels' in de culturele sector

Losser/De Lutte - U kunt tot 10 juni een organisatie, initiatief of evenement voor de Schatkamerpluym nomineren. De gemeente Losser reikt in juli voor de vierde keer de Schatkamerpluym uit. Dit is een jaarlijkse prijs die bedoeld is als erkenning voor de 'verborgen parels' binnen onze gemeente. Deze verborgen schatten dragen bij aan de bloei van de culturele en toeristische sector. Het gaat om initiatieven, evenementen en organisaties die het verdienen om beter in de schijnwerpers te staan en om verder te worden ontwikkeld.

Wethouder Milad Lahdo: "Onze prachtige gemeente is een echte toeristische trekpleister dankzij de schitterende omgeving en het diverse aanbod aan culturele initiatieven, evenementen en organisaties. Cultuur verbindt mensen met elkaar en het verrijkt onze gemeente. Met de jaarlijkse Schatkamerpluym willen we deze - soms verborgen - initiatieven extra onder de aandacht brengen en hun impact benadrukken.”
Vorig jaar won Stichting De Werklust de Schatkamerpluym Vrijwilligers Anita Evering en Lida Vaanhold van Stichting De Werklust over de prijs: “Vorigjaar hebben wij de Schatkamerpluym gewonnen. Het was een grote verrassing en ook toevallig dat wij hebben gewonnen in het jaar dat wij 20 jaar bestaan.” vertelt Anita. “De vrijwilligers waren allemaal ontzettend trots toen wij hadden gewonnen. We kregen ook veel reacties uit het dorp, de mensen waren allemaal positief en ze praatten er ook veel over. Daarnaast zag je het overal terug, op Facebook en in de krant. Dat was erg leuk om te zien.” aldus een trotse Lida.

Kent u een verborgen schat in onze gemeente die meer aandacht verdient? Kent u een initiatief, evenement of organisatie die onze gemeente cultureel op de kaart zet? Een bijzondere plek om kunst te bewonderen? Of een evenement met een culturele of toeristische invalshoek? Nomineer ze dan nu voor de Schatkamerpluym! U kunt tot 10 juni een verborgen schat nomineren. De prijs bestaat ook dit jaar uit een geldbedrag en een mooi kunstwerk. De prijs wordt op 5 juli om 15:00 uur uitgereikt door wethouder Milad Lahdo bij Steenfabriek De Werklust in Losser. U kunt iemand nomineren door een mail te sturen naar aanmelden@losser.nl. Zet in de mail welke organisatie u nomineert en waarom. Voeg ook uw eigen gegevens toe (naam,telefoonnummer, adres). Gebruik voor de nominatie de onderstaande criteria. Criteria om in aanmerking te komen voor de Schatkamerpluym De verborgen schat……is een initiatief, evenement, of organisatie …levert een positieve bijdrage aan de culturele/toeristische sector…kan verder ontwikkeld of voortgezet worden
…bevindt zich binnen het gebied van de gemeente Losser

Dit artikel delen via

Ander nieuws

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024

Tweede pinksterdag, 20 mei 2024 Rommelmarkt Lutheria

Dinsdag 07 Mei 2024

Een groot feest ter ere van alle vrijwilligers gemeente Losser

Maandag 06 Mei 2024

18 mei 2024 Brengdag rommelmarkt Lutheria

Woensdag 01 Mei 2024

Producten bezorgd aan huis door de boer

Woensdag 24 April 2024

College B&W wil van Afvalbrengpunt Losser een kringloopplein maken

Woensdag 24 April 2024

Staatsbosbeheer organiseert activiteiten langs de Dinkel

Maandag 22 April 2024

Eerste familiefeest van FCT De Lutte smaakt naar meer

Zondag 21 April 2024