Gravin met Graaf in het hoogste ambt bij de Bosdûvelkes

Geplaatst op 08-12-2019

Voor het eerst een Gravin én met Graaf als hooghedenpaar

De Lutte - Voor het eerst in de geschiedenis van het Lossers carnaval voert een gravenpaar carnaval in De Lutte aan. Gravin Miriam en graaf Dirk (Bekke) zwaaien nu de scepter over de ‘graafschap van De Lutt’. In residentie De Vereeniging kwam dit hooghedenpaar zaterdagavond tevoorschijn als de 1e(!) gravin en 53e graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hun lijfspreuk luidt: 'Carnaval wod aait gekker, met 'n gravenpaar van Bekke!' Het publiek in de volle feestzaal reageerde uitzinnig op de uitverkiezing van een gravin naast de graaf.

 Foto Gravin Miriam en graaf Dirk 2020 site

Bijzonder (echt)paar

Als professor in de ontwikkeling van robots heeft graaf Dirk (42) al vaker de krant gehaald. Door haar deelname aan gala's in Oldenzaal en in De Lutte, is ook gravin Miriam (Hüsken en ook 42 jaar) dat al menig keer gelukt. En nu doen ze dat samen: een paar bijzondere hoogheden voor CV De Bosdûvelkes. Want voor het eerst in de geschiedenis van de oudste carnavalsvereniging van De Lutte, zwaait een echtpaar de scepter over graafschap De Lutte als eerbetoon aan zowel de mannelijke als vrouwelijke leden die al jaren met elkaar samen werken aan een gemeenschappelijk feest voor jong en oud.

 Weer volmondig ja

"Toen ze me kwamen vragen en Miriam er meteen bij werd geroepen, dacht ik meteen aan een dubbelaanzoek", zegt Dirk. Miriam: "Ik heb vaak gezegd dat er zonder vrouwen geen carnaval kan bestaan en ineens werd dat een self-forfilling prophecy. Dat voelde bizar, maar vooral heel goed". En dus zeiden ze allebei (weer) volmondig 'ja' tegen elkaar. Het hooghedenpaar heeft vier kinderen Twan 13, Marijn 11, Lonneke 9 en Casper van 3 en woont met hond Hera aan de Pastoor Geerdinkstraat in De Lutte. Naast zijn werk voor Saxion doet Dirk een studie bedrijfseconomie. Miriam is huisarts in Hengelo.

 Wie zaait zal oogsten

Nadat oud-graaf Mike en oud-adjudant Marc geknipt en geschoren waren afgevoerd, haakte de technische commissie in op het inmiddels al bekende jaarthema 'Tuinieren' van deze Lutter carnavalsvereniging. Een hele bijzondere mix van zaadjes en reizen voerde langs vruchtbare gronden in allerlei landen. Het resultaat: een nieuwe en levensgrote dennenboom die tot mootjes gehakt moest worden voordat graaf Dirk en gravin Miriam er uit te voorschijn kwamen.

Open (tuin)huis

Zondag 15 december houden gravin Miriam en graaf Dirk samen met hun kinderen open huis tussen 13.00 en 18.00 uur in hun residentie De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Vrienden, buren, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom tijdens de traditionele instuif van De Bosdûvelkes. 

Delen: Facebook LinkedIn Twitter