Groene Burendag Geld voor een groene buurt

17-06-2019

De Lutte - Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. De Groene Loper Enschede roept mensen op om samen met de buren de straat van meer groen te voorzien. Het maakt de straat niet alleen mooier. Door samen aan de slag te gaan met je buren wordt het ook nog eens gezelliger.

burendag site 

Vanaf eind juni kan iedereen een aanvraag tot 350 euro indienen bij het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Hoe mooi zou het zijn als buren in de straat geld aanvragen om hun straat te vergroenen. Denk aan de aanleg van geveltuintjes in de straat, het plaatsen van een bankje met wat groen als ontmoetingsplek in de straat of het planten van bloembollen in boomspiegels. Zijn er ideeën om samen iets in het openbaar groen te doen? Neem dan eerst contact op met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken. Daarna kun je geld aanvragen. Bekijk op www.burendag.nl wat de voorwaarden zijn. Het budget is beperkt, op is op.   

Groene Loper Losser Oldenzaal Enschede

De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen verschillende groene (bewoners)initiatieven en heeft als missie bewoners en organisaties te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Door de aanleg van groen, wordt de woonomgeving mooier en worden de onderlinge contacten tussen bewoners gestimuleerd. Voor vragen mailt u groeneloperenschede@gmail.com

Delen: Facebook LinkedIn Twitter