0.7ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Harten gebroeders Heebing kloppen voor De Lutte

De Lutte – Het dorp was massaal uitgestroomd om de gebroeders Heebing, Theo, Bertus, Gerard en Tonnie in het zonnetje te zetten. Enkele honderden mensen waren samengestroomd op het centrumplein van De Lutte. Daar onder de enorme eiken, ‘het plein van de Lutter Boeren’ tijdelijk omgedoopt tot ‘Daankensweerd gebr. Heebing Plein’, werden de gebroeders enorm verrast.

Burgemeester Kroon speld de gouden gemeentespeld op

De inzet voor het dorp

Slapenloze nachten hebben ze eind vorig jaar gehad om het besluit te nemen om met het 75-jarig oude loonbedrijf van de familie te stoppen. Nu het besluit was genomen was het voor alle verenigingen van De Lutte aanleiding om de familie Heebing te bedanken. Te bedanken voor jarenlange ondersteuning bij alle evenementen die de verenigingen organiseerden. Nooit werd er tevergeefs een beroep gedaan op de machines, zand en hulp van het loonbedrijf. Of het nou nieuw speelzand was voor de peuterspeelzaal, het ijsvrij maken van de trottoirs of de stalling van rommelmarkt spullen, sport, muziek, carnaval, jeugdbeweging, ouderenclubs, niemand klopte zonder succes aan bij de gebroeders. Mocht de vraag niet gaan om arbeidsuren of in te zetten machines, dan sponsorden zij geldelijk wel de activiteit of de vereniging.

De eensgezindheid van het dorp

Het waren alle verenigingen, waarvan de voorzitters twee keer per jaar bijeen komen, die unaniem iets wilden doen bij het afscheid van het loonbedrijf. En de voorstellen werden allemaal ingewilligd: burgemeester Cia Kroon van de gemeente Losser kwam om Theo, Bertus, Gerard en Tonnie, alle vier de gouden gemeentespeld uit te reiken. Voorts werd er een kunstwerk door de gebroeders onthuld. De Oldenzalen Bert Ankone maakte uit staal vier traktoren, vierhanden op een voet van cortenstaal, uitbeeldend dat de mannen van Heebing de samenleving van De Lutte op hun handen dragen, andersom steunen de vele clubs op de inzet van de gebroeders.

Verrast, verguld en vedan

Het dankwoord van de oudste, Theo Heebing namens zijn broers: “mochten de verenigingen die nu tekort komen inverband met hun bijdrage aan deze dag, kunnen ze gerust bij de firma Heebing aankloppen”.

Een enorm applaus voor de gebroeders Heebing van de honderden aanwezigen. Onder de klanken van de Lutter Muzikanten werd er lang nagevierd.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Voornemens om sporthal Luttermolen te splitsen in appartementen en sporthal

Dinsdag 05 December 2023

Geweldige 37ste editie van de Snertloop De Lutte

Maandag 04 December 2023

Erwin Pouwels voert Bosdûvelkes De Lutte aan

Zondag 03 December 2023

Tuinvaas na honderd jaar terug op ‘oale groond’

Woensdag 29 November 2023

Jubilarissen bij 200-jarig Plechelmuskoor De Lutte

Zondag 19 November 2023

Baron Fabian Gielians I en Adjudant Jochem Bentert regeren over Tuffellaand

Zondag 19 November 2023

Uitbetaling energietoeslag 2023 in de gemeente Losser

Donderdag 16 November 2023

Wie wordt de 50 e Baron en Adjudant van De Tuffelkeerlkes?

Dinsdag 14 November 2023

Jaarkalender door Tourist Info kan weer aangevuld worden

Vrijdag 10 November 2023

Extra bedragen beschikbaar door Rabobank voor dorpsinitiatieven

Donderdag 02 November 2023

“Dit kleine mannetje is echt een aanvulling bij ons thuis”

Donderdag 02 November 2023