13.2ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Hellehondsdagen De Lutte 2022

DE LUTTE – Het weekend van 8, 9 en 10 juli staat De Lutte in het teken van de 43e editie van het jaarlijkse dorpsfeest de Hellehondsdagen. Na twee jaar coronastilte staat het dorp weer te trappelen om van start te gaan.

Vrijdag 8 juli

Vrijdag tegen het einde van de middag worden de Hellehondsdagen afgetrapt. De kermis gaat open en het Culinair Beachvolleybaltoernooi gaat van start. Onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue strijden verschillende bedrijven uit De Lutte en omgeving op het Lutter Copacabana om de prijzen.

Daarna verplaatst het feest zich naar de feesttent, voor een wervelende show van It All Started In The Nineties. Deze totaalbeleving met danseressen, live artiesten, verschillende 90’s figuranten en een niet te stoppen DJ doet iedereen terug verlangen naar die gouden tijd van de jaren negentig.

 

Zaterdag 9 juli

Zaterdagochtend staat traditiegetrouw in het teken van de jeugd. Voor de kinderen van de basisschool worden de spectaculaire HelleGames gehouden, dit jaar gebeurt dat rondom het veldje voor de Elfterborgh. Hier is ook aan de allerkleinsten gedacht, want tegelijkertijd begint het gratis kinderprogramma met leuke knutselactiviteiten. En natuurlijk is de kermis weer geopend.

Aan het einde van de middag starten er twee activiteiten die nieuw zijn in de programmering van de Hellehondsdagen. Op het Lutter Copacabana wordt er touwgetrokken en iets later begint het populaire spel Cornhole, waarbij de deelnemers een zakje gevuld met maïs in een gat proberen te gooien.

Op zaterdagavond gaat in de feesttent het dak er weer af! De avond begint met de prijsuitreiking van de grote Lutter Dorpsquiz die twee weken voorafgaand aan de Hellehondsdagen heeft plaatsgevonden. Aansluitend kun je in de feesttent op het Jossie Plein genieten van de band Jackfire. In deze unieke liveshow volgen de grootste hits elkaar in hoog tempo op, verpakt in verrassende medleys. Zowel Golden Oldies als de beste dance hits van nu komen aan bod met de energieke eigen stijl van Jackfire.

 

Zondag 10 juli

Op zondag, de slotdag van Hellehondsdagen, is er de hele dag vertier op verschillende plekken in het dorp. In de ochtend start er een wandeling door de prachtige omgeving van De Lutte. Als de wandelaars terugkeren in het dorp is op de Appelhof inmiddels het knusse Proef & Geniet begonnen. Een gezellig evenement met verschillende foodtrucks die er hun culinaire kunsten vertonen. Op het terrein voor dorpshoes Erve Boerrigter wordt een kofferbakverkoop gehouden. Het evenemententerrein verandert daarbij in een rommelmarkt waarbij mensen vanuit de kofferbak van hun auto hun spulletjes aan de man proberen te brengen.

 

De basisschooljeugd verdient ondertussen een zakcentje bij met het verkopen van speelgoed op de kleedjesmarkt of met een optreden als levend standbeeld. Verder staan er tal van verenigingen in de dorpskern opgesteld die proberen met allerlei activiteiten de clubkas te spekken, waaronder een grote plantenmarkt.

De mobiele escaperoom Beat Bommen Berend die bezig is met een tour door onze provincie komt op zondag 10 juli naar de Hellehondsdagen en op het Lutter Copacabana wordt weer gevolleybald.

 

Om 15:00 uur begint in Oostenrijk de Formule 1 Grand Prix, die vanuit de feesttent op een groot beeldscherm live te volgen is. Voorafgaand aan de Grand Prix zorgt Zendertje Hellehond voor wat leven in de brouwerij door het draaien van gezellige piratenhits. De Hellehondsdagen worden zondagavond traditiegetrouw afgesloten met een ludieke veiling. Ook dit jaar komen uitzonderlijke stukken onder de hamer van de beide veilingmeesters.

 

Het hele weekend is de kermis open en kan er een mooie belevingsfietstocht worden gereden van zo’n veertig kilometer. Wilt u meer informatie over de Hellehondsdagen of u aanmelden voor één van de activiteiten? Kijk dan op de website www.hellehondsdagen.nl.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

10.000 euro voor carnavalshal De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Een voetbalelftal, een journalist en 1700 euro voor De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Boerenbrulft in Losser tijdens streekproductenmarkt

Dinsdag 26 Juli 2022

Kittens gevonden in De Lutte

Zaterdag 23 Juli 2022

Koninklijke onderscheiding voor Stephan Scheper

Donderdag 07 Juli 2022

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team

Woensdag 15 Juni 2022

Jesse Bosch vertrekt bij FC Twente

Dinsdag 07 Juni 2022

Succesvolle rommelmarkt V.V. Lutheria

Dinsdag 07 Juni 2022

Geld nodig voor een nieuw initiatief? FondsenFestival

Dinsdag 07 Juni 2022

Mobiel MaakLab komt naar De Lutte

Maandag 30 Mei 2022