6.6┬║C

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd. . . . .

Losser/Den Haag/De Lutte - In het gemeentehuis van de gemeente Losser was het afgelopen woensdag Lintjesregen. Maar liefst acht inwoners van de gemeente Losser ontvingen een Koninklijke onderscheiding, waarvan twee uit De Lutte. 

Raimond oude Egbrink werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor al zijn vrijwilligerswerk in De Lutte. Raimond was 19 jaar bestuurslid bij de stichting Gemeenschapswerk De Hellehond, jarenlang was hij hier de penningmeester en secretaris. Geen makkelijk werk omdat de stichting zowel Erve Boerrigter als De Vereeniging exploiteerde. Voeg daarbij de verbouw van oons dorpshoes en het penningmeesterschap van de Hellehondsdagen dan weten velen hoeveel vrijwilligersuren daar in zijn gaan zitten. Maar met evenzoveel geduld was hij acht jaar bestuurslid/penningmeester bij de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Voorts is Raimond van de tradities. Zo is hij al bijna veertig jaar Mirreweenterhoornbloazer in De Lutte waarbij hij ook al die jaren fungeert als instructeur voor de jeugd. Als laatste wapenfeit werd vermeld dat hij dé subsidieverwerver en penningmeester is van de nieuwe loot aan de Lutter stam: het Dorpslab De Lutte. 

Raimond oude Egbrink en Henri Uit het Broek

Henri Uit het Broek werd eveneens benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Henri is al bijna vijftig jaar secretaris en vrijwilliger bij Klootscheetersvereniging Ons Genoegen in Berghuizen. Bij de nieuwbouw van het clubgebouw, die vier jaar duurde, was hij de bouwcoördinator. En vanaf 2008 zet hij zich in voor het samengaan van de klootscheetbond met de kogelwerpbond. In zijn eigen dorp is Henri mede-oprichter en secretaris van de solexclub Het Vliegwiel De Lutte. 

Samen met de Lossernaren: Theo Toonen Officier in de Orde, Mieke Geuverink-Bloemen, Arjan van Huizen, Joke Kühlkamp-Padberg, Mariël Meijerink en Mendy ten Veen werden bij allen de versierselen opgespeld door burgemeester Kroon. Onder toeziend oog van familie, vrienden en mede bestuursleden werd het Wilhelmus gespeeld en gezongen. De gemeente Losser overhandigde allen een prachtige bos bloemen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Potgrondactie Sint Plechelmus Harmonie

Maandag 04 Maart 2024

Gemeente Losser stelt profielschets op voor nieuwe burgemeester

Vrijdag 01 Maart 2024

Toeristenbelasting gemeente Losser in top 5

Woensdag 28 Februari 2024

Paaswandeling op 1 april De Lutte

Zaterdag 24 Februari 2024

Uitdunnen houtwal Molenveldpad De Lutte

Donderdag 22 Februari 2024

Sportieve Boerenmarkt Losser 24 februari

Vrijdag 16 Februari 2024

Jan Engels geïnstalleerd als wethouder van gemeente Losser

Maandag 12 Februari 2024

Optochtroute van carnaval De Lutte gewijzigd

Donderdag 01 Februari 2024

Orde van Verdienste De Lutte voor Jeroen ter Braak

Zondag 28 Januari 2024

Seniorenbelangenbehartiging door KBO afdeling De Lutte

Donderdag 25 Januari 2024

Wil jij samen muziek maken met andere dorpsgenoten? Doe mee met Project X!

Woensdag 24 Januari 2024