Informateur Willeme: " Onderzoek coalitie CDA, VVD en D66"

16-04-2018

Losser/De Lutte - Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart jl. heeft de fractievoorzitter van de grootste partij, Burgerforum, de heer Frans Willeme gevraagd als informateur. De opdracht die hij mee kreeg was: “het onderzoeken van de mogelijkheden voor het vormen van een stabiel college, dat kan rekenen op voldoende steun in de gemeenteraad en dat  recht doet aan de verkiezingsuitslag.”

 IMG_5287

vlnr: Ellen Visschedijk fractievoorzitter CDA, Hans Lammertink persvoorlichter gemeente, informateur Frans Willeme

In de afgelopen weken heeft de informateur met alle partijen gesproken en zijn de verschillende opties onderzocht. Uiteindelijk is gebleken dat slechts één optie, te weten een coalitie van CDA, VVD en D66, kan steunen op een meerderheid in de raad. De informateur is daarom van oordeel dat deze optie als eerste nader op haar haalbaarheid zou moeten worden onderzocht. De beoogde coalitiepartners zijn nu aan zet voor het zetten van de volgende stap in het formatieproces.

Lies ter Haar, fractievoorzitter van Burgerforum, noemde de voorgestelde coalitie slecht voor Losser en gaf toe teleurgesteld te zijn. "Een derde van de kiezers, met name uit Overdinkel en Zuid Losser, worden bij dit voorstel voor onderzoek tot een formatie buiten spel gezet", aldus Ter Haar.

 

Het verslag van de informateur is te lezen op de website: www.losser.nl

Delen: Facebook LinkedIn Twitter