Joop Hassink krijgt de Zilveren Gemeentespeld van Losser

06-04-2018

Hij gaat nu met pensioen.

Losser/De Lutte - Joop Hassink kwam in november 2009 als bestuurder bij de gemeente Losser. Losser had destijds te kampen met een bestuurscrisis. Hij werd direct wethouder van financiën. Tijdens zijn bestuursperiode van bijna 9 jaar heeft hij de financiële situatie van de gemeente Losser weer gezond gemaakt. Er is in Losser nu weer investeringsruimte en de reserves zijn op het gewenste niveau.

 Joop Hassink 1

Naast het op orde brengen van de financiën heeft Joop Hassink ook actief bijgedragen aan de realisatie van diverse voorzieningen. Een nieuwe atletiek- en schaatsbaan in Losser, mooie moderne schoolgebouwen in de diverse dorpen, Kulturhussen in De Lutte, Overdinkel en Losser zijn slecht een paar voorbeelden. Ook heeft wethouder Hassink veel werk verzet in het sociale domein en op het gebied van woningbouw en ruimtelijke ordening.

Burgemeester Cia Kroon: “Joop Hassink is een verbinder. Mensen samenbrengen en samen beter laten functioneren is een bijzondere kwaliteit van hem. Hij is een zeer betrokken en goed bestuurder, die Losser in rustig bestuurlijk vaarwater heeft gebracht. Daarvoor waarderen we hem graag met de Zilveren Gemeentespeld van Losser”

Zilveren Gemeentespeld De Zilveren Gemeentespeld wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Losserse gemeenschap. Deze personen zijn sociaal-maatschappelijk actief of hebben een belangrijke prestatie geleverd op o.a. het gebied van cultuur, economie, onderwijs, politiek, wetenschap of sport.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter