20.3ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Juffen vieren samen 80 jaar onderwijs in De Lutte

De Lutte – Hoewel Elise Strijkveen-Heijdens haar 40-jarig jubileum vorig jaar officieel had, vierde zij toch mee met juf Marian Ter Laak-Oude Egbrink (Oldenzaal). Samen 80 jaar verbonden aan de Plechelmusschool in De Lutte. Dat betekent dat zij samen van heel veel families twee generaties in de klas hebben gehad.

Beiden zijn destijds nog door een ‘Lutter schoolbestuur’ aangesteld bij de kleuterschool ‘Maria Spelewei’.  Vanaf dat moment ‘draaien’  juf Elise en Marian  ruim 25 jaar lang de kleutergroepen. Juf Marian mocht beginnen om aan alle drie de kleutergroepen gymles te geven. Dat gebeurde toen in het gymzaaltje aan de Boerrigterstraat, alwaar nu het appartementencomplex ‘De Elfterborgh’ staat. De samenvoeging van de zelfstandige kleuterschool met de basisschool ging voor het personeel van de kleuterschool niet over rozen. Zij werden toen niet bepaald met open armen ontvangen. De pastoor, lid van het schoolbestuur, had toentertijd  nogal wat in de melk te brokkelen. De vrijgekomen vacatures op de basisschool werden gevuld door de juffrouwen van de kleuterschool.

Op de Plechelmusschool werd juf Marian met haar familie afgelopen week ontvangen door alle kinderen uit haar klas. De hele ochtend werd het feest gevierd met de kinderen. Na de middag was de receptie. Zij werd toegesproken door direkteur van de stichting Katholiek Onderwijs Noord-Oost Twente (KONOT), Frank Nijhuis en adjunct-direkteur Anja Middelburg van de Plechelmusschool.  Louter lovende woorden over haar creatieve en zeer nauwkeurige inzet. Zij ontving naast bloemen een gouden armband. De heer Nijhuis spelde haar de jubileumsspeld op voor 40 jaar inzet voor het basisonderwijs.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Harten gebroeders Heebing kloppen voor De Lutte

Zondag 24 September 2023

Oprichting klankbordgroep voor windpark De Lutte

Donderdag 21 September 2023

Op zondag 1 oktober verandert Arboretum Poortbulten in paddenstoelenparadijs.

Donderdag 21 September 2023

Buurtbushalte centrum De Lutte tijdelijk verplaatst

Dinsdag 12 September 2023

Nieuwe kledinglijn jeugdafdeling SV De Lutte gepresenteerd!

Donderdag 31 Augustus 2023

Startersleningen voor meer starters in gemeente Losser

Woensdag 30 Augustus 2023

Landleven fietstocht zondag 17 september De Lutte

Woensdag 23 Augustus 2023

Boerenmarkt Losser in het teken van Formule 1

Woensdag 23 Augustus 2023

Zomerse familiefietstocht met de Tuffelkeerlkes

Dinsdag 15 Augustus 2023

Concert in muziekkoepel Berghoezn

Vrijdag 04 Augustus 2023

Dorpsblad 't Luutke nummer 11 tot 29 augustus

Maandag 31 Juli 2023