Keltische boomwandeling in Poortbulten

Geplaatst op 03-09-2020

De Lutte - Historicus en schrijver Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet organiseren op zondag 13 september een keltische boomwandeling in het Arboretum Poort-Bulten, Lossersestraat 68 De Lutte. In het 8,5 hectare grote bomenpark, staan circa 2500 bomen en heesters. En een Amerikaanse mammoetboom, met een energie uitstraling van 10 meter.

Keltische boom

Keltisch boomkalender

De boom heeft door de eeuwen heen een belangrijke plaats in het leven van de Kelten gespeeld. De Kelten zagen bomen als levende, spirituele wezens, die ons niet alleen troosten, steunen en gezelschap houden, maar ons ook diepgewortelde, verregaande wijsheid geven. De Kelten hebben in de immense oeroude houtkolossen, vaak een symbool gezien van het eeuwige leven. Tijdens de wandeling wordt door Girbe Buist, ingegaan op de betekenis van diverse boomsoorten, die van belang waren voor de Kelten. Ook wordt door hem ingegaan op de Keltische boomkalender. Deze onderscheidt dertien bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel mensentypes. Je ontdekt welke boom bij jou hoort, en welke rol jouw levensboom heeft gespeeld, in onze volksgeneeskunde, folklore en cultuurgeschiedenis.

Wichelroede lopen

Uit archeologisch onderzoek blijkt dat de Kelten ook de wichelroede gebruikten. Om dat te ervaren reikt wichelroedeloper Johannes Zoet bij de ingang van het park een wichelroede uit.
Hij leert je hoe je de wichelroede moet vast houden en hanteren. Tijdens de wandeling gaan we met de wichelroede, energiebanen volgen. Je leert welke bomen op een krachtenplek staan en gaan we de uitstraling van bomen met de wichelroede meten. Tijdens de natuur wichelroede wandeling, gaan we nog meer doen met de wichelroede.

De keltische boomwandeling start om 13.30 bij de parkeerplaats van het Arboretum Poort Bulten en duurt tot 15.30. De kosten bedragen 15 euro (inclusief wichelroede) Voor informatie en aanmelding kun je terecht bij contact@pelgrimspad.nl 

Delen: Facebook LinkedIn Twitter