16.3ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

GEANNULLEERD: Landleven fietstocht op zondag 18 september

GEANNULLEERD I.V.M. SLECHTE WEERSVOORSPELLING

De Lutte - Een dagje op de fiets door het prachtige buitengebied van De Lutte en Losser met een aantal tussenstops die je laten kennismaken met de veelzijdige omgeving, een bedrijf of een toeristische bezienswaardigheid. De lengte van de fietstocht is ca. 30 kilometer.

Na de start stop je al snel bij camping Sproakstee net buiten De Lutte voor een heerlijk kopje koffie of thee met Twentse krentenwegge. Na een aantal kilometers door het glooiende coulisselandschap te hebben gefietst is er een tweede stop bij het vernieuwde Hotel De Zwaan voor een smaakvol kopje soep. De route gaat verder door onder meer de natuurgebieden Haagse Bos, De Snippert en Boerskotten om vervolgens voor een glaasje fris een pauze te houden bij Buitenverblijf Erve Punte, een typisch Twents Saksische boerderij.

Hierna wordt er naar het centrum van Losser getrapt voor een kennismaking met het vernieuwde Geologiemuseum en wordt het tijd voor een huisgemaakt ijsje bij IJssalon De Koale Kant. Voordat je Losser verlaat, loopt de route over Erve Kraesgenberg, een uniek cultuurpark waar je de sfeer kunt proeven van een oud boerenerf. Er is ook een volière met uilen en roofvogels, waarover de eigenaar graag e.e.a. verteld.

De volgende pauze is bij Boerderijwinkel De Veldmaat aan de rand van het natuurgebied De Duivelshof tussen Losser en De Lutte; in verband met hun 25-jarig bestaan is er dan een open dag en kunnen de fietsers smullen van een broodje hamburger van hun eigen puur vlees. De open dag is van 11.00-17.00 uur, je kunt een kijkje nemen in de nieuwe winkel, de stallen en er staan een aantal kraampjes waar iets geproefd kan worden.

 

De tocht eindigt waar ‘ie begon, namelijk bij de Tourist info De Lutte-Losser, maar pas na de laatste stop bij café Het Lutke waar je als afsluiting kunt genieten van een puntzak patat.

 

Starten kan tussen 10.00-12.00 uur vanaf Tourist info De Lutte aan de Plechelmusstraat 14 in De Lutte. De deelname bedraagt € 20,95 p.p. inclusief de genoemde hapjes. Je dient je wel van tevoren aan te melden via visitdeluttelosser.nl of telefonisch, tel: 0541-551160.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Zondag 16 oktober Twentse Cultuurtocht

Woensdag 28 September 2022

Op 29 oktober 2022 vindt het tweede Kok'n & Kuiern evenement plaats

Woensdag 28 September 2022

Peggy Rolink geëerd als erelid tijdens 50-jarig jubileumfeest Lutheria

Maandag 19 September 2022

Kijkje achter de schermen van Twente Milieu

Donderdag 15 September 2022

Volleybalvereniging Lutheria bestaat 50 jaar

Maandag 29 Augustus 2022

Fiets mee met De Tuffelkeerlkes

Maandag 15 Augustus 2022

Streekproductenroute vanuit Beuningen

Dinsdag 09 Augustus 2022

10.000 euro voor carnavalshal De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Een voetbalelftal, een journalist en 1700 euro voor De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Boerenbrulft in Losser tijdens streekproductenmarkt

Dinsdag 26 Juli 2022