20.3ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

GEANNULLEERD: Landleven fietstocht op zondag 18 september

GEANNULLEERD I.V.M. SLECHTE WEERSVOORSPELLING

De Lutte - Een dagje op de fiets door het prachtige buitengebied van De Lutte en Losser met een aantal tussenstops die je laten kennismaken met de veelzijdige omgeving, een bedrijf of een toeristische bezienswaardigheid. De lengte van de fietstocht is ca. 30 kilometer.

Na de start stop je al snel bij camping Sproakstee net buiten De Lutte voor een heerlijk kopje koffie of thee met Twentse krentenwegge. Na een aantal kilometers door het glooiende coulisselandschap te hebben gefietst is er een tweede stop bij het vernieuwde Hotel De Zwaan voor een smaakvol kopje soep. De route gaat verder door onder meer de natuurgebieden Haagse Bos, De Snippert en Boerskotten om vervolgens voor een glaasje fris een pauze te houden bij Buitenverblijf Erve Punte, een typisch Twents Saksische boerderij.

Hierna wordt er naar het centrum van Losser getrapt voor een kennismaking met het vernieuwde Geologiemuseum en wordt het tijd voor een huisgemaakt ijsje bij IJssalon De Koale Kant. Voordat je Losser verlaat, loopt de route over Erve Kraesgenberg, een uniek cultuurpark waar je de sfeer kunt proeven van een oud boerenerf. Er is ook een volière met uilen en roofvogels, waarover de eigenaar graag e.e.a. verteld.

De volgende pauze is bij Boerderijwinkel De Veldmaat aan de rand van het natuurgebied De Duivelshof tussen Losser en De Lutte; in verband met hun 25-jarig bestaan is er dan een open dag en kunnen de fietsers smullen van een broodje hamburger van hun eigen puur vlees. De open dag is van 11.00-17.00 uur, je kunt een kijkje nemen in de nieuwe winkel, de stallen en er staan een aantal kraampjes waar iets geproefd kan worden.

 

De tocht eindigt waar ‘ie begon, namelijk bij de Tourist info De Lutte-Losser, maar pas na de laatste stop bij café Het Lutke waar je als afsluiting kunt genieten van een puntzak patat.

 

Starten kan tussen 10.00-12.00 uur vanaf Tourist info De Lutte aan de Plechelmusstraat 14 in De Lutte. De deelname bedraagt € 20,95 p.p. inclusief de genoemde hapjes. Je dient je wel van tevoren aan te melden via visitdeluttelosser.nl of telefonisch, tel: 0541-551160.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Harten gebroeders Heebing kloppen voor De Lutte

Zondag 24 September 2023

Oprichting klankbordgroep voor windpark De Lutte

Donderdag 21 September 2023

Op zondag 1 oktober verandert Arboretum Poortbulten in paddenstoelenparadijs.

Donderdag 21 September 2023

Buurtbushalte centrum De Lutte tijdelijk verplaatst

Dinsdag 12 September 2023

Nieuwe kledinglijn jeugdafdeling SV De Lutte gepresenteerd!

Donderdag 31 Augustus 2023

Startersleningen voor meer starters in gemeente Losser

Woensdag 30 Augustus 2023

Landleven fietstocht zondag 17 september De Lutte

Woensdag 23 Augustus 2023

Boerenmarkt Losser in het teken van Formule 1

Woensdag 23 Augustus 2023

Zomerse familiefietstocht met de Tuffelkeerlkes

Dinsdag 15 Augustus 2023

Concert in muziekkoepel Berghoezn

Vrijdag 04 Augustus 2023

Dorpsblad 't Luutke nummer 11 tot 29 augustus

Maandag 31 Juli 2023