23.4ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Met het gras tussen je tenen luisteren naar akoestische muziek

De Lutte - Vanaf 2018 organiseert Natuurmonumenten de Zwoele Zomeravond in het bijzondere 1000-bomenpark. Succesvolle avonden en daarom gaan we ook dit jaar op herhaling.

 

Genieten

Het thema van de avond omschrijven we het beste als ‘GENIETEN’. Genieten van het bijzondere park, want als het mee zit is het dan een groot bloemenveld. Maar natuurlijk ook genieten van hapjes, drankjes, prettig gezelschap en verschillende optredens.

 

Dit kan een koortje zijn, een klein ensemble, een bandje of zangeres. Het programma is afwisselend en je wandelt zelf van het ene naar het andere optreden, of je blijft lekker zitten waar je zit. “Door het park verspreid zullen op verschillende locaties optredens verzorgd worden, grotendeels akoestisch” vertelt Ellen van den Berg. “We willen natuurlijk de natuur niet verstoren en bovendien kunnen we geen stroomkabels door het hele park leggen”. Simone Damhof: “Er zijn veel verschillende artiesten geboekt. En het leuke is dat nu ook de wat jongere doelgroep graag van zich laat horen”.

 Voor iedereen die het park nog niet kent is er nu de mogelijkheid om het park te leren kennen. Een bomenmuseum als decor voor een ‘natuurvriendelijk’ kleinschalig festival. Bovendien dragen de bezoekers met hun entreegeld bij aan onderhoud van het park. “We hopen natuurlijk dat deze avond aanleiding is voor veel mensen om op een ander tijdstip weer eens terug te komen. Iedereen die Arboretum Poort Bulten kent, ziet zichzelf vast al zitten in het gras, luisterend naar muziek, nippend aan een drankje” vertelt Ellen.

Middenin het park zorgt Schenkerij Poortbulten voor een locatie waar gasten terecht kunnen voor een glas wijn, bier of wat heerlijke hapjes.

Bijzonder bomenpark als decor

Arboretum Poort Bulten is een bijzonder park. 1000 soorten bomen en heesters, verdeelt over 2500 exemplaren. Meer dan honderd jaar geleden kreeg tuinarchitect Springer de opdracht om een ‘bomencollectie’ aan te leggen voor textielfabrikant Gelderman, we kunnen hier nog steeds van genieten. Slingerende paadjes, doorkijkjes en graslanden die op dit moment vol veldbloemen staan. Later werd ook een poelenlandschap aangelegd.

Natuurmonumenten kreeg enkele jaren geleden het park in bezit.

  • Datum: 6 juli 2024
  • De avond start om 20.30 uur en duurt tot 23.30 uur.
  • Aan de kassa betaalt iedereen 10 euro per persoon, leden betalen 7 euro per persoon in de voorverkoop via de website.

Meer info: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/arboretum-poort-bulten/agenda/zwoele-zomeravond-arboretum-poort-bulten-in-de-lutte#2024-07-06T20:30

Dit artikel delen via

Ander nieuws

De Dree Marken pakken uit. Win een dinerbon

Vrijdag 12 Juli 2024

Jeroen Diepemaat nieuwe burgemeester gemeente Losser

Donderdag 11 Juli 2024

PROGRAMMA HELLEHONDSDAGEN

Woensdag 10 Juli 2024

De boergondische fietstocht is weer van start gegaan

Dinsdag 25 Juni 2024

Jeugdkamperen in gemeente Losser

Dinsdag 18 Juni 2024

Startersleningen gemeente Losser in trek

Vrijdag 14 Juni 2024

Kroniek van een dorpshart: historisch beeld dorpskern De Lutte

Dinsdag 11 Juni 2024

Kinderen uit De Lutte houden actie voor Voedselbank

Dinsdag 11 Juni 2024

Eindelijk biljart in de woonkamer van De Lutte

Zaterdag 08 Juni 2024

8 juni duurzame energiemarkt gemeente Losser

Donderdag 30 Mei 2024