17.1ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Nieuwe lantaarnpalen in De Lutte

Losser/De Lutte - De komende weken gaat de firma Ko-Hartog ongeveer 350 lantaarnpalen en 500 armaturen (de lampen en behuizing) in de gemeente Losser vervangen door dimbare ledverlichting. In de week van 20 maart wordt gestart in De Lutte, daarna zijn Overdinkel, Glane en Losser aan de beurt. In Beuningen worden geen palen vervangen. Naar verwachting is de vervanging 21 april afgerond.

De palen die vervangen worden hebben een hoogte van ongeveer 5,5 meter en zijn verouderd of in slechte staat. Daarnaast wordt de oude verlichting vervangen door ledverlichting. Deze verlichting verbruikt minder energie en verlicht gerichter. De nieuwe ledverlichting heeft een dimprogramma, omdat de lampen niet altijd op volle sterkte hoeven te branden. De nieuwere palen, die in sommige straten al geplaatst zijn, worden niet vervangen. Alle palen in een straat hebben straks wel dezelfde soort verlichting. Staat er dus al een nieuwere paal bij u in de straat, dan wordt ook hier de verlichting vervangen. De palen worden één op één vervangen. Staat er nu ergens een lantaarnpaal, dan komt de nieuwe paal op dezelfde plek te staan.

De vervangingswerkzaamheden vinden plaats in twee kort opeenvolgende rondgangen. In de ene rondgang wordt de paal inclusief verlichting vervangen. Bij de andere rondgang wordt de rest van de verlichting op de al aanwezige nieuwere palen vervangen. De planning is dat de werkzaamheden op vrijdag 21 april zijn afgerond. De planning van dit soort werkzaamheden is altijd afhankelijk van weers- en onvoorziene omstandigheden.

Het vervangen kan leiden tot kortstondige plaatselijke overlast. De firma Ko-Hartog probeert deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024

Gemeente Losser zoekt 'verborgen parels' in de culturele sector

Woensdag 08 Mei 2024

Tweede pinksterdag, 20 mei 2024 Rommelmarkt Lutheria

Dinsdag 07 Mei 2024

Een groot feest ter ere van alle vrijwilligers gemeente Losser

Maandag 06 Mei 2024

18 mei 2024 Brengdag rommelmarkt Lutheria

Woensdag 01 Mei 2024

Producten bezorgd aan huis door de boer

Woensdag 24 April 2024

College B&W wil van Afvalbrengpunt Losser een kringloopplein maken

Woensdag 24 April 2024

Staatsbosbeheer organiseert activiteiten langs de Dinkel

Maandag 22 April 2024

Eerste familiefeest van FCT De Lutte smaakt naar meer

Zondag 21 April 2024