10.0ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Nieuwe lantaarnpalen in De Lutte

Losser/De Lutte - De komende weken gaat de firma Ko-Hartog ongeveer 350 lantaarnpalen en 500 armaturen (de lampen en behuizing) in de gemeente Losser vervangen door dimbare ledverlichting. In de week van 20 maart wordt gestart in De Lutte, daarna zijn Overdinkel, Glane en Losser aan de beurt. In Beuningen worden geen palen vervangen. Naar verwachting is de vervanging 21 april afgerond.

De palen die vervangen worden hebben een hoogte van ongeveer 5,5 meter en zijn verouderd of in slechte staat. Daarnaast wordt de oude verlichting vervangen door ledverlichting. Deze verlichting verbruikt minder energie en verlicht gerichter. De nieuwe ledverlichting heeft een dimprogramma, omdat de lampen niet altijd op volle sterkte hoeven te branden. De nieuwere palen, die in sommige straten al geplaatst zijn, worden niet vervangen. Alle palen in een straat hebben straks wel dezelfde soort verlichting. Staat er dus al een nieuwere paal bij u in de straat, dan wordt ook hier de verlichting vervangen. De palen worden één op één vervangen. Staat er nu ergens een lantaarnpaal, dan komt de nieuwe paal op dezelfde plek te staan.

De vervangingswerkzaamheden vinden plaats in twee kort opeenvolgende rondgangen. In de ene rondgang wordt de paal inclusief verlichting vervangen. Bij de andere rondgang wordt de rest van de verlichting op de al aanwezige nieuwere palen vervangen. De planning is dat de werkzaamheden op vrijdag 21 april zijn afgerond. De planning van dit soort werkzaamheden is altijd afhankelijk van weers- en onvoorziene omstandigheden.

Het vervangen kan leiden tot kortstondige plaatselijke overlast. De firma Ko-Hartog probeert deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Noll’nkoor op Twentse dialectavond Dree Marken

Donderdag 16 Maart 2023

De Lutte 30e supportersvereniging van FC Twente

Dinsdag 14 Maart 2023

Loopgroep De Lutte start met beginners clinic

Dinsdag 14 Maart 2023

Uitbreidingslocatie voor een toekomstige woonwijk in dorp Losser

Donderdag 09 Maart 2023

Gemeente start onderzoek nieuwe sporthal in De Lutte

Dinsdag 28 Februari 2023

Wagenbouw De Bosdûvelkes uitverkoren door Cumela

Woensdag 15 Februari 2023

De Plechelmusschool De Lutte viert carnaval

Dinsdag 14 Februari 2023

Oproep nieuwe gidsen voor De Lutte

Woensdag 08 Februari 2023

Sophie Kristen voorleeskampioen gemeente Losser

Zondag 29 Januari 2023

Charles Haarman ontvangt 44ste Orde van Verdienste

Zondag 29 Januari 2023