0.6ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Op 29 oktober 2022 vindt het tweede Kok'n & Kuiern evenement plaats

De Lutte - De eerste editie van Kok'n & Kuiern in De Lutte in november 2019 was een groot succes! Met bijna 40 deelnemende enthousiaste Luttenaren kijkt de organisatie terug op een gezellige en succesvolle avond. Door Covid hebben we de afgelopen twee jaar helaas geen vervolg kunnen geven aan dit succes. Velen van jullie hebben gevraagd wanneer het weer georganiseerd wordt en we hebben goed nieuws. Op 29 oktober 2022 vindt het tweede Kok'n & Kuiern evenement plaats.

Houd je van koken, lekker eten, gezellig tafelen en kuiern? Dan is dit echt iets voor jou.  Het wordt een avond met verrassingen:  je weet niet waar je naar toe gaat; je weet niet wie er bij jou komt;  je weet niet wat je te eten krijgt; je hebt onverwachte leuke ontmoetingen. Nog steeds enthousiast? Lees dan verder….

Het gaat niet om speciale kooktalenten; die heb je echt niet nodig. Op één avond ga je drie keer aan tafel, in drie verschillende huizen, met steeds wisselende tafelgenoten. Bij een Kok'n & Kuiern deel je als duo een driegangenmaaltijd bij dorpsgenoten thuis. Elke gang wordt in een ander huis én met andere tafelgenoten genuttigd. 

Een dag van te voren krijg je een mail met daarin 3 adressen. Hierin lees je wat je bestemmingen voor de avond zullen zijn. Je bent bij twee gerechten gast en bij één gerecht gastheer/gastvrouw. Je krijgt als duo namelijk ook een gang toegewezen, waarbij twee andere duo's (vier personen dus) bij jullie te gast zijn. Je hebt tussen de gangen door 15 minuten de tijd om van het ene naar het volgende adres te komen.

Ongeveer twee weken van tevoren krijgen alle deelnemende duo's te horen welke gang zij moeten bereiden. Een prima gelegenheid om je favoriete gerecht weer eens klaar te maken, en ja dat mag ook een pan macaroni zijn. Het gaat niet om culinaire hoogstandjes (al is dat niet verboden…), maar om gastvrijheid en onverwachte ontmoetingen rondom de eettafel. Om niet al te hard te hoeven ‘runnen’ tijdens de avond is het uiteraard handig om de eigen gang zoveel mogelijk voorbereid klaar te hebben staan.

Uiteraard mag je zelf weten met wie je een duo vormt: met man, vrouw, vriend, vriendin, broer, zus, zoon of dochter, alles is mogelijk. Heb je niemand om een duo mee te vormen, geef je dan toch op! Mogelijk is er bij de organisatie nog iemand bekend die geen duo kan vormen en toch graag mee wil doen. En anders passen we hier gewoon een mouw aan.

Tijdsindeling van de avond:

19:00 - 19:45 uur:  Voorgerecht 

20:00 - 21:15 uur:  Hoofdgerecht

21:30 – 22:15 uur: Nagerecht

Rond 22:30 worden jullie allemaal verwacht bij De Vereeniging om gezellig na te borrelen en ervaringen uit te wisselen.

Wie zijn wij:

Wij zijn 4 dames met een passie voor lekker eten, koken, kuiern en gezelligheid. Wij zijn Inge Zwijnenberg, Anne Heerink, Ellen Benneker en Ingrid Volker.

Enthousiast? Meld je dan aan. Aanmelden voor deze gezellig avond, graag voor 1 oktober, kan door een mail te sturen naar: kookenkuiern@gmail.com

Vragen: mail je vraag naar bovengenoemde mailadres.

 

 

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Voornemens om sporthal Luttermolen te splitsen in appartementen en sporthal

Dinsdag 05 December 2023

Geweldige 37ste editie van de Snertloop De Lutte

Maandag 04 December 2023

Erwin Pouwels voert Bosdûvelkes De Lutte aan

Zondag 03 December 2023

Tuinvaas na honderd jaar terug op ‘oale groond’

Woensdag 29 November 2023

Jubilarissen bij 200-jarig Plechelmuskoor De Lutte

Zondag 19 November 2023

Baron Fabian Gielians I en Adjudant Jochem Bentert regeren over Tuffellaand

Zondag 19 November 2023

Uitbetaling energietoeslag 2023 in de gemeente Losser

Donderdag 16 November 2023

Wie wordt de 50 e Baron en Adjudant van De Tuffelkeerlkes?

Dinsdag 14 November 2023

Jaarkalender door Tourist Info kan weer aangevuld worden

Vrijdag 10 November 2023

Extra bedragen beschikbaar door Rabobank voor dorpsinitiatieven

Donderdag 02 November 2023

“Dit kleine mannetje is echt een aanvulling bij ons thuis”

Donderdag 02 November 2023