6.6┬║C

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Orde van Verdienste De Lutte voor Jeroen ter Braak

DE LUTTE - Tijdens de laatste galazitting van De Bosdûvelkes heeft Jeroen ter Braak de prestigieuze Orde van Verdienste mogen ontvangen, een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend door carnavalsvereniging De Bosdûvelkes aan personen, groepen, clubs of verenigingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeenschap. Deze eervolle erkenning wordt hoog gewaardeerd binnen de dorpsgemeenschap van De Lutte.

Sandra en Jeroen ter Braak met Graaf Erwin I en adjudant Dennis

“Aait vedan, dom vedan”

Jeroen ter Braak, die als levensmotto heeft "Aait vedan, dom vedan" - een motto dat carnavalisten direct doet denken aan zijn afkomst - is een geboren Boeskool die inmiddels het grootste deel van zijn leven in De Lutte woont en actief is. Een ervaren bestuurder en vooral ook verbinder, die zich jarenlang heeft ingezet als o.a. bestuurslid van de stichting Gemeenschapswerk, het jeugdbestuur van SV De Lutte en was tevens voorzitter van de Bosdûvelkes. Ook heeft hij het voorzitterschap bekleed van de jubileumcommissie tijdens het 55-jarig jubileum van De Bosdûvelkes. Momenteel vervult hij nog de rol van bestuurslid bij de stichting Beheer Carnavalsloods en is hij voorzitter van de Zonnebloem afdeling De Lutte - Beuningen.

Vrijwilliger waar je op kunt rekenen

Maar zijn toewijding gaat verder dan alleen bestuurlijke functies. Samen met zijn gezin is hij sinds jaar en dag actief betrokken bij de wagenbouw, gala's, commissies en alle andere activiteiten binnen de Lutter carnavalsvereniging. Bovendien kun je hem regelmatig zien meehelpen bij andere verenigingen en activiteiten in De Lutte. Een echte vrijwilliger waar je op kunt rekenen.

Grote passie voor het carnaval

Jeroen ter Braak is een markante persoonlijkheid die houdt van gezelligheid en een grote passie koestert voor het carnaval. In 1993 was hij Graaf Jeroen I van de Bosdûvelkes, in 1995 was hij adjudant naast Graaf Tonnie II en in 2009 vervulde hij wederom de rol van adjudant naast Graaf Antoon I. De welverdiende onderscheiding werd hem opgespeld door Graaf Erwin I, terwijl de bijbehorende oorkonde werd voorgelezen door Adjudant Dennis. Jeroen's echtgenote Sandra ontving een prachtige bos bloemen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Potgrondactie Sint Plechelmus Harmonie

Maandag 04 Maart 2024

Gemeente Losser stelt profielschets op voor nieuwe burgemeester

Vrijdag 01 Maart 2024

Toeristenbelasting gemeente Losser in top 5

Woensdag 28 Februari 2024

Paaswandeling op 1 april De Lutte

Zaterdag 24 Februari 2024

Uitdunnen houtwal Molenveldpad De Lutte

Donderdag 22 Februari 2024

Sportieve Boerenmarkt Losser 24 februari

Vrijdag 16 Februari 2024

Jan Engels geïnstalleerd als wethouder van gemeente Losser

Maandag 12 Februari 2024

Optochtroute van carnaval De Lutte gewijzigd

Donderdag 01 Februari 2024

Seniorenbelangenbehartiging door KBO afdeling De Lutte

Donderdag 25 Januari 2024

Wil jij samen muziek maken met andere dorpsgenoten? Doe mee met Project X!

Woensdag 24 Januari 2024