22.2ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Orde van Verdienste De Lutte voor Jeroen ter Braak

DE LUTTE - Tijdens de laatste galazitting van De Bosdûvelkes heeft Jeroen ter Braak de prestigieuze Orde van Verdienste mogen ontvangen, een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend door carnavalsvereniging De Bosdûvelkes aan personen, groepen, clubs of verenigingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeenschap. Deze eervolle erkenning wordt hoog gewaardeerd binnen de dorpsgemeenschap van De Lutte.

Sandra en Jeroen ter Braak met Graaf Erwin I en adjudant Dennis

“Aait vedan, dom vedan”

Jeroen ter Braak, die als levensmotto heeft "Aait vedan, dom vedan" - een motto dat carnavalisten direct doet denken aan zijn afkomst - is een geboren Boeskool die inmiddels het grootste deel van zijn leven in De Lutte woont en actief is. Een ervaren bestuurder en vooral ook verbinder, die zich jarenlang heeft ingezet als o.a. bestuurslid van de stichting Gemeenschapswerk, het jeugdbestuur van SV De Lutte en was tevens voorzitter van de Bosdûvelkes. Ook heeft hij het voorzitterschap bekleed van de jubileumcommissie tijdens het 55-jarig jubileum van De Bosdûvelkes. Momenteel vervult hij nog de rol van bestuurslid bij de stichting Beheer Carnavalsloods en is hij voorzitter van de Zonnebloem afdeling De Lutte - Beuningen.

Vrijwilliger waar je op kunt rekenen

Maar zijn toewijding gaat verder dan alleen bestuurlijke functies. Samen met zijn gezin is hij sinds jaar en dag actief betrokken bij de wagenbouw, gala's, commissies en alle andere activiteiten binnen de Lutter carnavalsvereniging. Bovendien kun je hem regelmatig zien meehelpen bij andere verenigingen en activiteiten in De Lutte. Een echte vrijwilliger waar je op kunt rekenen.

Grote passie voor het carnaval

Jeroen ter Braak is een markante persoonlijkheid die houdt van gezelligheid en een grote passie koestert voor het carnaval. In 1993 was hij Graaf Jeroen I van de Bosdûvelkes, in 1995 was hij adjudant naast Graaf Tonnie II en in 2009 vervulde hij wederom de rol van adjudant naast Graaf Antoon I. De welverdiende onderscheiding werd hem opgespeld door Graaf Erwin I, terwijl de bijbehorende oorkonde werd voorgelezen door Adjudant Dennis. Jeroen's echtgenote Sandra ontving een prachtige bos bloemen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

De Dree Marken pakken uit. Win een dinerbon

Vrijdag 12 Juli 2024

Jeroen Diepemaat nieuwe burgemeester gemeente Losser

Donderdag 11 Juli 2024

PROGRAMMA HELLEHONDSDAGEN

Woensdag 10 Juli 2024

Met het gras tussen je tenen luisteren naar akoestische muziek

Maandag 01 Juli 2024

De boergondische fietstocht is weer van start gegaan

Dinsdag 25 Juni 2024

Jeugdkamperen in gemeente Losser

Dinsdag 18 Juni 2024

Startersleningen gemeente Losser in trek

Vrijdag 14 Juni 2024

Kroniek van een dorpshart: historisch beeld dorpskern De Lutte

Dinsdag 11 Juni 2024

Kinderen uit De Lutte houden actie voor Voedselbank

Dinsdag 11 Juni 2024

Eindelijk biljart in de woonkamer van De Lutte

Zaterdag 08 Juni 2024

8 juni duurzame energiemarkt gemeente Losser

Donderdag 30 Mei 2024