10.3ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Project dementievriendelijke gemeente Losser krijgt vervolg

Losser/De Lutte - In 2024 wil gemeente Losser het label ‘dementievriendelijke gemeente’ behalen. Gemeente Losser startte in 2019 met een lokale werkgroep aan het project ‘dementievriendelijke gemeente Losser’. Dit houdt in dat we ons actief inzetten voor een dementievriendelijke samenleving.

Een samenleving waarin mensen met dementie zoveel mogelijk kunnen blijven meedoen. En waarin anderen hen een handje toesteken wanneer zij het even niet meer weten. Eind 2022 is het project geëvalueerd. Er zijn al veel activiteiten uitgevoerd die bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving. De werkgroep heeft nu een actieplan opgesteld om in 2024 het label dementievriendelijke gemeente te kunnen behalen. Samen leren omgaan met dementie.

Wethouder Marian Oosterbroek: “Gemeente Losser staat voor inclusiviteit: een gemeente waar iedereen zoveel mogelijk mee kan doen. Eén waarin ook (kwetsbare) ouderen een plek hebben. Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Een ziekte waar bijna iedereen (indirect) mee te maken krijgt. Daarom is bewustwording en vroegsignalering van dementie belangrijk. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer we zelfredzaamheid kunnen bevorderen. En hoe beter de zorg en ondersteuning geregeld kan worden. Leren omgaan met dementie doen we samen en voor iedereen".

De gemeente brengt dit jaar diverse trainingen omgaan met dementie onder de aandacht. Hierbij gaat het om online trainingen of trainingen op locatie. Zowel medewerkers van de gemeente als medewerkers van verenigingen en bedrijven in gemeente Losser worden gestimuleerd deze trainingen te volgen. Lokale werkgroep dementievriendelijk De lokale werkgroep dementievriendelijk bestaat uit medewerkers van Carintreggeland,Zorggroep Sint Maarten, Stichting Fundament Losser, Dementie Twente en de gemeente Losser. De gemeente werkt hierbij samen met de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en het regionale netwerk dementie.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Eerste Schuurfeest zaterdag 3 juni

Dinsdag 30 Mei 2023

Zondag 11 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Dinsdag 30 Mei 2023

Nieuwe voorzitter voor SV De Lutte

Maandag 29 Mei 2023

Hoogheden Bosdûvelkes verslaan hoogheden Martini Kerlkes

Zaterdag 13 Mei 2023

Open dag Notkamp Boomkwekerij

Zondag 07 Mei 2023

29 mei 2023 verkoopdag rommelmarkt Lutheria

Zondag 07 Mei 2023

Bonkenbargkapel zondagmiddag op Oldenzaalse muziekkoepel

Vrijdag 28 April 2023

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd. . . . .

Woensdag 26 April 2023

Brengdag rommelmarkt Lutheria is op zaterdag 27 mei

Maandag 24 April 2023

De elektrokarren rijden weer in de gemeente Losser

Zaterdag 22 April 2023

Volleybal kampioenen in De Lutte

Woensdag 19 April 2023