Ria Nijhuis-Egberink uit De Lutte Koninklijk onderscheiden

Geplaatst op 13-04-2019

Den Haag/Zwolle/Losser/De Lutte - Vandaag, zaterdag 13 april, heeft mevrouw Ria Nijhuis-Egberink een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Kroon van de gemeente Losser, reikte de onderscheiding uit tijdens de Palmpasenviering, waarbij mevrouw Nijhuis-Egberink afscheid nam als voorzitter van De Zonnebloem, afdeling De Lutte. De uitreiking vond plaats in dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte.

IMG_6544 site

 

Mevrouw Nijhuis werd in het bijzijn van haar man, familie, bestuur van de Zonnebloem en vele vrijwilligers met veel waardering toegesproken door burgemeester Kroon. Mevrouw Nijhuis werd bedankt voor haar jarenlange inzet voor tal van activiteiten voor en in het dorp De Lutte.

IMG_6551 site

Overzicht van activiteiten

Ria was van 2007 – tot vandaag voorzitter van De Zonnebloem, afdeling De Lutte. Zij wasvoorzitter bij De Zonnebloem vanaf 19 mrt 2007. Zij regelde de activiteiten en jaarlijkse uitjes en vertegenwoordigde de afdeling De Lutte in de regiobijeenkomsten. 

2003 – 2012  Voorzitter van de Historische Vereniging De Dree Marken Zij gaf richting aan het beleid en werkzaamheden van een zestal werkgroepen binnen de vereniging. Ze was nauw betrokken bij het samenstellen van de Canon van Losser (2013).

1991 – 1997 Docent Jeugd E.H.B.O. St. Martinus De Lutte. Ze regelde de administratie hierom heen en begeleidde de examens.

IMG_6560 site

De gaande en komende voorzitter van de Zonnebloem afdeling De Lutte

1980 – 1992 Penningmeester bij de Stichting Gemeenschapswerk. Zij was een van de eerste bestuursleden van de stichting Gemeenschapswerk in De Lutte. Ze was actief bij diverse activiteiten zoals de organisatie van de Hellehondsdagen, de Lentebeurzen en de  voorjaarsbeurs.

1975 – 1980 Voorzitter Jong Nederland De Lutte. Zij gaf leiding aan deze vereniging, organiseerde tal van activiteiten, regelde de contributies en verzorgde ook de organisatie van diverse acties om aan geld te komen, naast de contributies.

 

Delen: Facebook LinkedIn Twitter