Sint Plechelmus dé patroonheilige in De Lutte

08-07-2018

De Lutte - Het Plechelmuskoor, de Plechelmus Harmonie en de communicantjes van de Plechelmusschool bepaalden het beeld van de viering rond de patroonheilige Sint Plechelmus. Deze dagen wordt zijn 1065ste sterfdag herdacht. Een heilige die in onze contreien en in Zuid-Limburg missiewerk deed en de inwoners destijds bekeerde van het heidense verafgoden naar het katholieke geloof.

IMG_2874 site

Traditiegetrouw wordt Plechelmus geeërd in De Lutte. Voor het eerst waren de communicantjes voor hun terugkomviering hierbij aanwezig. Na de viering in de kerk met als voorganger pastor Kerkhof Jonkman, volgde een processie door het kerkenbos. De harmonie speelde hierbij enkele nummers, terwijl het zangkoor enkele liederen ten gehore bracht. Op het kerkhof werd bij de calvarieberg de viering afgesloten.

IMG_2877 site

Tijdens het gezamenlijke koffiedrinken op het plein voor de pastorie werden jubilarissen van de Plechelmus Harmonie gehuldigd. Voorzitter Roel Kortman sprak de muziekleden, allen 40 jaar lid, toe en overhandigde hen de bijbehorende jubileumsspeld. Tonny Gervink, Frank Koertshuis, Rudy Egberink en Theo Punt werden later op de dag door de vereniging in de bloemetjes gezet. 

Delen: Facebook LinkedIn Twitter