18.3ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoesVacatures

Staatsbosbeheer organiseert activiteiten langs de Dinkel

DE LUTTE/DENEKAMP - Van 29 april t/m 12 mei vinden de Twentse Waterweken plaats. Verspreid door heel Twente worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Van excursies en open dagen tot fietstochten en rondleidingen. Voor jong en oud een leuk en leerzaam uitje in de meivakantie!

Steeds vaker hebben we te maken met periodes van droogte. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Goed waterbeheer is daarom heel belangrijk. Tijdens de Twentse waterweken leer je meer over hoe we dat in Twente doen én wat je zelf kan doen om problemen door droogte te voorkomen. Vanaf maandag 29 april zijn er in heel Twente verschillende activiteiten voor jong en oud te doen. Staatsbosbeheer organiseert verspreid over Twente verschillende activiteiten.

Op dinsdagmiddag 30 april is in schaapskooi Stroothuizen in Denekamp een lezing over het natuurgebied Punthuizen en Stroothuizen. Door verdroging is het waterpeil van de gebieden en de omgeving de afgelopen jaren gedaald. Als gevolg daarvan, zijn de natuurwaarden van de gebieden achteruitgegaan.  In de middag is er een lezing, verzorgd door boswachter Henk-Jan van der Veen. ’s Avonds neemt de boswachter u graag mee het -normaal voor publiek gesloten- gebied mee in.

Donderdagmiddag 2 mei kunt u met boswachter Irene van der Linde mee op een excursie langs de Dinkel. De start is vanaf Paviljoen Lutterzand. De Dinkel is een rivier die on-Nederlands aan doet: van hoge kliffen tot aan stroomdalgraslanden en het thuis van bijvoorbeeld de ijsvogel en de otter.

Meer informatie en aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/activiteiten?type=Agenda&natuurgebied=Twente

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Jeugdkamperen in gemeente Losser

Dinsdag 18 Juni 2024

Startersleningen gemeente Losser in trek

Vrijdag 14 Juni 2024

Kroniek van een dorpshart: historisch beeld dorpskern De Lutte

Dinsdag 11 Juni 2024

Kinderen uit De Lutte houden actie voor Voedselbank

Dinsdag 11 Juni 2024

Eindelijk biljart in de woonkamer van De Lutte

Zaterdag 08 Juni 2024

8 juni duurzame energiemarkt gemeente Losser

Donderdag 30 Mei 2024

Ooievaarsfietstocht in kerkdorp Losser op zaterdag 8 juni

Dinsdag 28 Mei 2024

Zondag 9 juni: De Lutter Voorjaarstocht.

Maandag 27 Mei 2024

25 jaar Erve Boerrigter en 40 jaar Stichting Gemeenschapswerk

Woensdag 22 Mei 2024

50 Exclusieve sportwagens toeren door De Lutte op 2 juni

Woensdag 22 Mei 2024

Streekproductenroutes rondom Beuningen

Woensdag 15 Mei 2024