Stimulans glasinzameling via bierviltje

06-04-2018

Enschede/Twente/De Lutte - Bierbrouwerij Grolsch en Twente Milieu hebben een bierviltje ontwikkeld om de glasinzameling in Twente te blijven stimuleren. Oud glas is namelijk de grondstof voor nieuw glas. Bedrijven zoals Grolsch hebben er ook baat bij dat oud glas gerecycled wordt tot nieuw verpakkingsglas voor hun producten. Het bierviltje met de boodschap ‘Het volgende rondje langs de glasbak?’, wordt vanaf deze week verspreid in Twentse horecagelegenheden.

Jaap Hulshof  

Jaap Hulshof van de Grolsch en wethouder Hans van Agteren van Enschede

Oud glas wordt nieuw verpakkingsglas

De Twentse gemeenten vinden het belangrijk dat afval beter wordt hergebruikt. Want afval is grondstof voor nieuwe producten. Door (niet statiegeld) glas naar de glasbak te brengen wordt een grote bijdrage geleverd aan de productie van nieuw verpakkingsglas. Glas kan namelijk eindeloos worden hergebruikt zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat. De scherven van lege glazen, flessen en potten worden verwerkt tot nieuwe flessen en potten. “Afvalscheiding, het voorkomen van zwerfvuil en recycling vinden we hier in Enschede erg belangrijk. Daarom steunen we deze glasactie van harte”, zegt wethouder Hans van Agteren van de gemeente Enschede. “Samen met alle gemeenten in de regio streven we naar een afvalloos Twente in 2030.”

Wat mag er bij glas?

Glas waar drank, voedsel of cosmetica in verpakt is, mag inclusief restjes, deksels, schroefdoppen en kurken, in de glasbak. Die glasbakken staan vaak bij milieupleintjes in de buurt van winkelcentra. De containerlocaties zijn te vinden in de app of op de website van Twente Milieu.

Afvalinzameling en beheer openbare ruimte

Twente Milieu voert voor veel Twentse gemeenten diensten uit op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte. Van het legen van containers aan huis, het beheren van afvalbrengpunten en het inzetten van afvalcoaches tot het adviseren van gemeenten bij beleidsontwikkeling. Samen met de verschillende gemeenten informeert Twente Milieu de inwoners over het beleid en de impact daarvan voor inwoners. Ook beantwoordt Twente Milieu vragen van inwoners en het lost meldingen op.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter