16.3ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Streekproductenroute vanuit Beuningen

Beuningen/De Lutte - Fietsliefhebbers kunnen ook in augustus weer een mooie streekproductenroute van ongeveer 35 kilometer afleggen. Na het succes van 13 juli wordt er woensdag 24 augustus nog een fietstocht georganiseerd.

De route die door de Tourist info Beuningen is uitgezet gaat door het buitengebied van Beuningen en Denekamp met onderweg stops bij trotse producenten van streekproducten, waarbij je met eigen ogen kunt zien waar ze vandaan komen. Met deze fietsroute kun je genieten van al het moois en lekkers wat Twente te bieden heeft. Je leert niet alleen wat Twente te bieden heeft, maar ervaart en proeft hoe afwisselend dit deel van Overijssel is.

De route is dus niet alleen mooi, maar vooral ook heel lekker. Je kunt op woensdag 24 augustus starten tussen 10.00-12.00 uur bij camping Olde Kottink in Beuningen en je fietst door het Lutterzand, Beuninger Achterveld, Stroothuizen en vervolgens langs het kanaal Almelo-Nordhorn en via Noord Deurningen en Denekamp weer terug naar Beuningen.

Stap tijdens het fietsen af om even uit te rusten; onderweg genoeg plekken met bezienswaardigheden zoals het Jan Wesselinkhoes, De IJskuip (met het wielermuseum van Hennie Kuiper), het klooster in Noord Deurningen of het Klöpkeshoes in Berghum. Ook kun je je sportief even uitleven om kennis te maken met het klootschieten.

De deelname bedraagt € 19,95 per persoon. Hierbij inbegrepen is een kopje koffie met wat lekkers bij camping Olde Kottink, kennismaking klootschieten en hier wordt kaas aangeboden door Kaas Oet Twente & worst van Jorus IJland, ook is er hier een drankje.

Daarna is er een stop bij Twente Fruit voor een smoothie, hier heb jij ook de mogelijkheid om tegen betaling fruit te plukken zoals frambozen of aardbeien. Vervolgens is er een stop voor een ambachtelijke hamburger bij Erve Elferman en als afsluiter een puntzak patat bij Streekrestaurant ’t Sterrebos.

 

Er geldt een maximum aantal deelnemers, dus vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website van de Tourist info De Lutte-Losser: visitdeluttelosser.nl of telefonisch 0541-551160. Deelnemers kunnen online via de website betalen (van te voren) of contant bij de start. Er is geen pinmogelijkheid.

Parkeren kan bij camping Olde Kottink of bij de kerk in het centrum van Beuningen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Zondag 16 oktober Twentse Cultuurtocht

Woensdag 28 September 2022

Op 29 oktober 2022 vindt het tweede Kok'n & Kuiern evenement plaats

Woensdag 28 September 2022

Peggy Rolink geëerd als erelid tijdens 50-jarig jubileumfeest Lutheria

Maandag 19 September 2022

Kijkje achter de schermen van Twente Milieu

Donderdag 15 September 2022

GEANNULLEERD: Landleven fietstocht op zondag 18 september

Maandag 12 September 2022

Volleybalvereniging Lutheria bestaat 50 jaar

Maandag 29 Augustus 2022

Fiets mee met De Tuffelkeerlkes

Maandag 15 Augustus 2022

10.000 euro voor carnavalshal De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Een voetbalelftal, een journalist en 1700 euro voor De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Boerenbrulft in Losser tijdens streekproductenmarkt

Dinsdag 26 Juli 2022