4.8ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Subsidie en een inkoopactie voor verduurzamen van woningen

Losser/De Lutte - Het college van de gemeente Losser geeft groen licht voor twee nieuwe gemeentelijke subsidieregelingen. Hiermee worden Losserse woningeigenaren gestimuleerd om hun eigen woning beter te isoleren. Ook start de gemeente Losser, samen met de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen, begin 2023 een gezamenlijke inkoopactie van isolatiemaatregelen voor woningeigenaren.

 

De eerste subsidieregeling is voor iedereen die zijn of haar eigen woning beter wil isoleren. De tweede regeling is bedoeld voor slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment. Daarnaast starten de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen in januari gezamenlijk een inkoopactie voor alle huiseigenaren. Voor bewoners van huurwoningen worden andere maatregelen voorbereid. Hierover is de gemeente in overleg met woningcorporaties.

Wethouder Jaimi van Essen: ‘Fijn dat de gemeente Losser onze inwoners met goedkopere woningen en slechte energielabels zo direct kan helpen met 2.000 euro subsidie. Dit helpt om de maandelijkse lasten voor deze hen omlaag te krijgen die het ook hard nodig hebben en vaak buiten de bestaande regelingen vallen’.

Subsidieregeling voor woningeigenaren

Inwoners kunnen zich van 1 januari 2023 tot 15 oktober 2024 melden bij de gemeente voor subsidie voor het isoleren van hun eigen woning. De subsidie is van toepassing op meerdere isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie, mits uitgevoerd door een erkende isolatiepartij. Voor de uitvoering van de subsidieregel is een beperkt budget beschikbaar gesteld vanuit de landelijke middelen voor isolatieaanpak.

Subsidieregeling voor slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment

De tweede subsidieregeling is speciaal voor eigenaren van matig tot slecht geïsoleerde koopwoningen in een lagere prijsklasse (WOZ-waarde van € 185.000 of lager). Inwoners met een woning gebouwd tussen 1930-1978 uit deze prijsklasse kunnen één isolatiemaatregel met een maximum van € 2.000 volledig vergoed krijgen. Deze vergoeding kan uitsluitend worden verkregen via een inkoopactie, die de vier Noordoost Twentse gemeenten in januari 2023 gezamenlijk organiseren.
Gegadigden die aan de voorwaarden voldoen krijgen een energieadviseur aan huis. Tijdens een adviesgesprek wordt onderzocht welke isolatiemaatregel de meeste energiebesparing oplevert. Deelnemers aan deze inkoopactie ontvangen na het bezoek een persoonlijk energiebespaarplan voor hun woning. Woningeigenaren die een isolatiemaatregel afnemen hoeven dit bedrag niet zelf voor te schieten.

Inkoopactie voor alle woningeigenaren

Alle woningeigenaren in de gemeente Losser kunnen deelnemen aan een gezamenlijke inkoopactie voor het aanschaffen van bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, zonnepanelen en/of een hybride warmtepomp. De inkoopactie wordt gecoördineerd vanuit het gezamenlijke Energieloket van de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen en uitgevoerd door intermediair ‘Winst uit je Woning’. Deze inkoopactie start in januari 2023, dan valt er bij elke woningeigenaar in de vier gemeenten een informatiebrief op de deurmat.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Super Snertloop 2022 in De Lutte

Maandag 05 December 2022

Gebroeders Volker, de nieuwe hoogheden van CV De Bosdûvelkes

Zondag 04 December 2022

‘LEAZEND, ZEENGEND EN SPÖLLEND OP DE KRIBBE AN’.

Vrijdag 02 December 2022

Carnavalsseizoen Bosdûvelkes gaat van start

Woensdag 30 November 2022

Slipjacht De Lutte op 14 december 2022

Vrijdag 25 November 2022

Meldplicht voor carbidschieten

Woensdag 23 November 2022

KOM OP 8 DECEMBER OM 20.30 uur NAAR DE VEREENIGING

Dinsdag 22 November 2022

Lokale voedselproductie en distributie; perspectief voor de landbouw

Maandag 14 November 2022

Tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners en statushouders in De Lutte

Dinsdag 08 November 2022

Nieuwe bestuursleden voor SV De Lutte

Maandag 31 Oktober 2022