17.4ÂșC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Vijfenzeventig jaar trouw aan Plechelmus Harmonie

De Lutte/Oldenzaal - Maar liefst 75 jaar zijn Gerard Reijmer en Bernard Kuipers lid van de Plechelmus Harmonie in De Lutte. Driekwart eeuw bleven zij “hun” muziekvereniging trouw. Een bijzonder jubileum dat bijzondere aandacht verdient én kreeg.
 
Gerard Reijmer, voorzitter Roel Kortman en Fien Reijmer
 
Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog meldden ze zich samen in een grotere groep van jonge jongens bij de plaatselijke muziekvereniging om vervolgens 75 jaar te blijven. De Lutte leerde Gerard Reijmer kennen op zijn vertrouwde trompet en Bernard Kuipers speelde onder andere bariton-saxofoon en voornamelijk klarinet. Voor beide mannen bleef het niet alleen bij een muzikale bijdrage. Ook op het bestuurlijke vlak hebben ze grote verdiensten voor de vereniging.
 
Bernard Kuipers, voorzitter Roel Kortman en Mevrouw Kuipers
 
Zo was Bernard Kuipers jarenlang bestuurslid, waaronder penningmeester en voorzitter. Gerard Reijmer maakt eveneens decennialang deel uit van het bestuur. Daarnaast exploiteerde hij het toenmalige Bernardusgebouw -nu De Vereeniging-, waar de Plechelmus Harmonie haar thuisbasis had. Een plek waar de harmonie een goed onderkomen had en met dank aan Reijmer en zijn echtgenote kon gedijen. Naast de verdiensten voor de Lutter muziekvereniging waren Kuipers en Reijmer nauw betrokken bij de oprichting en eerste jaren van de zogenaamde boerenkapel, die later uitgroeide tot de huidige Lutter Muzikanten. Beide mannen hebben een grote staat van dienst voor de Plechelmus Harmonie en dat gedurende vele, vele jaren. Dat benadrukte voorzitter Roel Kortman ook in zijn toespraak. Zijn dank sprak hij tijdens de serenade van de Plechelmus Harmonie die Gerard Reijmer en zijn vrouw Fien ontvingen in woonzorgencentrum de Zonnestraal in Oldenzaal. Voor Bernard Kuipers en echtgenote Aly was er een muzikaal eerbetoon bij hun woning aan de Beatrixstraat in De Lutte. Naast muziek waren er bloemen en een oorkonde met medaille van de Koninklijke Muziekfederatie. Gerard Reijmer en Bernard Kuipers werden eerder al benoemd tot erelid van de Plechelmus Harmonie.
Dit artikel delen via

Ander nieuws

Bekerduel gewonnen door meisjes A1 Lutheria

Dinsdag 17 Mei 2022

Gouden gemeentespeld voor Ellen Visschedijk-ten Veldhuis

Donderdag 12 Mei 2022

Het Lutterzand zindert van verwachtingsvolle boekenliefhebbers

Zondag 08 Mei 2022

Eerste Hulp Bij Ondernemen De Lutte van start

Zondag 08 Mei 2022

Meisjes A2 Lutheria kampioen

Dinsdag 26 April 2022

Play along concert Sint Plechelmus Harmonie: wie doet er mee?

Woensdag 20 April 2022

Jong Nederland De Lutte houdt oud-ijzeractie

Dinsdag 19 April 2022

SV De Lutte houdt bloemenactie op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2022

Dinsdag 19 April 2022

Jan Kortman ontvangt paaskaars in De Lutte

Zondag 17 April 2022

Dorpslab De Lutte presenteert voortgang in dorpshoes

Vrijdag 15 April 2022