Wethouder Marcel Wildschut vertrekt uit gemeente Losser

Geplaatst op 28-01-2019

Losser/De Lutte - Wethouder Marcel Wildschut heeft besloten het wethouderschap van de gemeente Losser per 1 maart 2019 neer te leggen.

marcel-wildschut

Bij het bedrijf waar hij nu al werkzaam is, Logic Vision, gaat hij starten in een nieuwe fulltime functie als Business Innovation Manager. Voor deze (internationale) functie zal hij meer moeten gaan reizen.

De afgelopen maanden heeft Marcel Wildschut, inwoner van De Lutte, nagedacht over het aanbod om te starten als Business Innovation Manager en heeft hij uiteindelijk besloten te kiezen voor deze kans in het bedrijfsleven.

Wildschut: ”Het combineren van twee zware parttime functies – wethouder en consultant - is in toenemende mate lastiger op te brengen. Ik heb daarbij de keuze gemaakt om met mijn werk als wethouder te stoppen. Het is met spijt in mijn hart dat ik afscheid neem als wethouder van een gemeente die mij in de afgelopen jaren zeer dierbaar is geworden. Losser zal dat ook voor mij blijven. ”

 

Wethouder Wildschut heeft in zijn vijf jaren wethouderschap een aantal mooie en belangrijke projecten gerealiseerd, zoals de (ver)nieuwbouw van het Twents Carmel College, het meerjaren investeringsplan, de Gronausestraat in Losser, het centrumvisie en -plan Losser, het centrumplan De Lutte, de duurzaamheidsvisie en vernieuwing van het afvalbeleid.

 

Jaimi van Essen

Jaimi van Essen

 

Door D66 is Jaimi van Essen naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. De coalitie is blij met de kandidatuur van Jaimi van Essen en zal hem bij de raad voordragen voor benoeming. Jaimi van Essen wordt net als Marcel Wildschut een parttime wethouder voor 60%. Door onverenigbaarheid van functies binnen D66 zal hij afzien van een mogelijke zetel in de Provinciale Staten. Jaimi van Essen: ”Als er een beroep op je wordt gedaan om wethouder te worden in de gemeente waar je bent opgegroeid, dan wil je die kans met beide handen aangrijpen.”

De raadszetel van Van Essen in Losser zal ingenomen worden door Ronald Ringenoldus.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter