21.5ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team

De Lutte - Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 15 juni, heeft Solar Team Twente de Zilveren Haring ontvangen voor de positieve positionering van Twente en de promotie van de regio. Han ten Broeke, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, reikte naast de Zilveren Haring postuum een Gouden Haring uit aan Ferdinand Fransen.  

De ‘Zilveren Haring’

Het Solar Team Twente bestaat uit studenten van de Universiteit Twente, hogeschool Saxion en ROC van Twente. Tweejaarlijks doet een team mee aan de World Solar Challenge in Australië, dé autorace op zonne-energie van Darwin naar Adelaide. Vanwege Corona was er vorig jaar geen World Solar Challenge in Australië, maar een alternatief in Marokko.

Han ten Broeke benoemt in zijn speech: 'Het Solar Team Twente is met recht de winnaar van de Zilveren Haring 2022. Ze vormen een grandioos uithangbord voor aankomende studenten, talenten, bedrijven en de regio. Ze staan symbool voor de kracht van Twente en de hechte Twentse community, die met vereende krachten een echte wereldprestatie hebben neergezet.

In de Solar Challenge Morocco nam het Twentse studententeam (2020-2021) het op tegen andere mondiale topteams. Het werd een legendarische rally van vijf etappes verspreid over vijf dagen. De meer dan 2.500 kilometer lange race voerde door het zuidelijke deel van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte en de rand van de Sahara en eindigde in Agadir. Het Solar Team finishte als eerste,  en versloeg daarmee ‘aartsrivaal’ Delft en andere teams uit Groningen, Aken, Leuven, Göteborg en tal van anderen.

Solar Team Twente wordt gekenmerkt door Twents vernuft, met multidisciplinair en divers talent op het gebied van techniek, organisatie, communicatie en alles wat onze onderwijsinstellingen te bieden hebben. High Tech én ook Twentse Human Touch! De enorme community aan bedrijven en sponsoren van binnen en buiten Twente, die over de jaren heen is opgebouwd, heeft hier ook direct aan bijgedragen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Jesse Bosch vertrekt bij FC Twente

Dinsdag 07 Juni 2022

Succesvolle rommelmarkt V.V. Lutheria

Dinsdag 07 Juni 2022

Geld nodig voor een nieuw initiatief? FondsenFestival

Dinsdag 07 Juni 2022

Mobiel MaakLab komt naar De Lutte

Maandag 30 Mei 2022

Draag bij aan een toekomst zonder MS

Maandag 30 Mei 2022

Jubileumeditie Night @ the Woodside

Vrijdag 27 Mei 2022

Rommelmarkt Lutheria in De Lutte 6 juni

Donderdag 19 Mei 2022

Brengdag rommelmarkt Lutheria

Donderdag 19 Mei 2022

Lutter voorjaarstocht 2022

Donderdag 19 Mei 2022

Bekerduel gewonnen door meisjes A1 Lutheria

Dinsdag 17 Mei 2022