13.4ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team

De Lutte - Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 15 juni, heeft Solar Team Twente de Zilveren Haring ontvangen voor de positieve positionering van Twente en de promotie van de regio. Han ten Broeke, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, reikte naast de Zilveren Haring postuum een Gouden Haring uit aan Ferdinand Fransen.  

De ‘Zilveren Haring’

Het Solar Team Twente bestaat uit studenten van de Universiteit Twente, hogeschool Saxion en ROC van Twente. Tweejaarlijks doet een team mee aan de World Solar Challenge in Australië, dé autorace op zonne-energie van Darwin naar Adelaide. Vanwege Corona was er vorig jaar geen World Solar Challenge in Australië, maar een alternatief in Marokko.

Han ten Broeke benoemt in zijn speech: 'Het Solar Team Twente is met recht de winnaar van de Zilveren Haring 2022. Ze vormen een grandioos uithangbord voor aankomende studenten, talenten, bedrijven en de regio. Ze staan symbool voor de kracht van Twente en de hechte Twentse community, die met vereende krachten een echte wereldprestatie hebben neergezet.

In de Solar Challenge Morocco nam het Twentse studententeam (2020-2021) het op tegen andere mondiale topteams. Het werd een legendarische rally van vijf etappes verspreid over vijf dagen. De meer dan 2.500 kilometer lange race voerde door het zuidelijke deel van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte en de rand van de Sahara en eindigde in Agadir. Het Solar Team finishte als eerste,  en versloeg daarmee ‘aartsrivaal’ Delft en andere teams uit Groningen, Aken, Leuven, Göteborg en tal van anderen.

Solar Team Twente wordt gekenmerkt door Twents vernuft, met multidisciplinair en divers talent op het gebied van techniek, organisatie, communicatie en alles wat onze onderwijsinstellingen te bieden hebben. High Tech én ook Twentse Human Touch! De enorme community aan bedrijven en sponsoren van binnen en buiten Twente, die over de jaren heen is opgebouwd, heeft hier ook direct aan bijgedragen.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

Zondag 16 oktober Twentse Cultuurtocht

Woensdag 28 September 2022

Op 29 oktober 2022 vindt het tweede Kok'n & Kuiern evenement plaats

Woensdag 28 September 2022

Peggy Rolink geëerd als erelid tijdens 50-jarig jubileumfeest Lutheria

Maandag 19 September 2022

Kijkje achter de schermen van Twente Milieu

Donderdag 15 September 2022

GEANNULLEERD: Landleven fietstocht op zondag 18 september

Maandag 12 September 2022

Volleybalvereniging Lutheria bestaat 50 jaar

Maandag 29 Augustus 2022

Fiets mee met De Tuffelkeerlkes

Maandag 15 Augustus 2022

Streekproductenroute vanuit Beuningen

Dinsdag 09 Augustus 2022

10.000 euro voor carnavalshal De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Een voetbalelftal, een journalist en 1700 euro voor De Lutte

Vrijdag 29 Juli 2022

Boerenbrulft in Losser tijdens streekproductenmarkt

Dinsdag 26 Juli 2022