Zilveren haring voor Björn Kuipers in De Lutte

11-06-2019

 

De Lutte - Deze prijs gaat naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio.

 Afbeeldingsresultaat voor Zilveren haring voor Björn Kuipers

Björn Kuipers uit Oldenzaal behoort tot de absolute top van voetbalscheidsrechters in de wereld en wordt met grote regelmaat als arbiter aangewezen voor de allerbelangrijkste wedstrijden. Dat geldt voor de Nederlandse eredivisie, maar ook voor EK’s, WK’s, Champions- en Europa League. Hij combineert deze veeleisende opdrachten met een succesvol ondernemerschap in de detailhandel en is daarnaast veelvuldig te zien op podia om anderen te inspireren met zijn verhaal en ervaringen. Zijn recent ontvangen Koninklijke onderscheiding en benoeming als Officier in de Orde van Oranje Nassau onderstreept de grote waardering voor Björn’s prestaties en maatschappelijke betrokkenheid.

Afbeeldingsresultaat voor Zilveren haring

De zilveren haring

Björn Kuipers zorgt er met zijn aanwezigheid op het internationale en nationale ‘speelveld’ voor, dat zijn bijzondere verhaal over sportief succes en ondernemerschap, dat zijn oorsprong en vervolg in Twente kent, deze regio steeds weer onder de aandacht komt. Daarmee is hij een affiche voor de regio en draagt hij bij aan het profiel van ondernemend en innoverend Twente. Naar de mening van het Twentse Haring Comité is Björn Kuipers daarom de terechte winnaar van de Zilveren Haring 2019.

Aanbieding eerste vaatje

De Commissaris van de Koning, de heer ir. A.P. Heidema, zal de eerste nieuwe haring proeven, nadat deze op ludieke wijze wordt binnengebracht door de nieuwe voorzitter!

Nieuwe voorzitter

Dit jaar zal Henk Kesler na 8 jaar voorzitterschap voor het laatst als voorzitter van het Twentse Haring Comité aanwezig zijn, hij wordt opgevolgd door Han ten Broeke. De nieuwe voorzitter komt niet ‘zomaar’ uit de lucht vallen, dit gebeurde middels een spectaculaire parachutesprong. Oud-kamerlid Han ten Broeke is zeer vereerd met het verzoek om de voorzittershamer van Kesler over te nemen.

Twentse Haringprimeur

In de afgelopen jaren ontwikkelde dit besloten evenement zich als een unieke mogelijkheid voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en andere organisaties om met elkaar op informele wijze kennis te maken of bestaande relaties te bestendigen. Dit jaar ontvangt het comité Twentse Haring Primeur circa 500 gasten.

Het Comité

De Twentse Haring Primeur wordt in 2019 mogelijk gemaakt door: Agfra Holding, DEMCON, KPMG Accountants, Landgoed De Wilmersberg, Menzis, NyStaete Group, Reggeborgh Groep, Regio Twente, Saxion Hogeschool en Universiteit Twente.

 

Eerdere winnaars

2018      Roerink Food Family voor haar merk Zuivelhoeve

2017      Dik Wessels

2016      Twentse Ambassade Amsterdam

2015      Rijksmuseum Twenthe

2014      Johma

2013      De 5 Twentse Topsportevenementen

2012      TriMM

2011      prof. dr. Anne van der Meiden

2010      Gemeente Enschede – wijk Roombeek

2009      FC Twente

2008      Coulisse BV

2007      Dave Blank

2006      Herman Finkers

2005      Annie Schreijer-Pierik

Delen: Facebook LinkedIn Twitter