20.8ºC

Toerisme

Dorp De LutteDe HellehondKerk van De LutteVlag van De Lutte

Inwoners

NieuwsAlgemeen't LuutkeDorpshoes Erve BoerrigterVacaturesLinks

Zilveren Hellehond voor Stephan Bosch

De Lutte – Op donderdag 28 oktober, tijdens een van de voorbereidende vergaderingen voor de Hellehondsdagen van 2022 in De Lutte,  nam het bestuur van de gelijknamige stichting afscheid van haar (oud)voorzitter, Stephan Bosch. Hem werd de zilveren Hellehond opgespeld.


Tessa Olde Riekerink speld Stephan Bosch de zilveren Hellehond op

Afscheid

Door de nieuwe voorzitter Ronan Berendsen, al een jaar in functie, werd de scheidende gedreven vrijwilliger Bosch toegesproken. Door de inzet van Stephan Bosch is het dorpsfeest de laatste jaren gegroeid. Met name door zijn bijdrage van de dorpsquiz is dit onderdeel van de stichting Hellehond een groot succes geworden. Voorts was Bosch verantwoordelijk voor de (vele) communicatie met alle verenigingen uit De Lutte in de deelname aan de Hellehondsdagen. Ook zijn inzet voor het succesvol welslagen van de jaarlijkse veiling werd geroemd. Al 10 jaar is hij betrokken bij dit Lutter dorpsfees en voor de veiling blijft hij zich in de toekomst inzetten, aldus voorzitter Berendsen.

Zilveren Hellehond

Voor zijn langdurige vrijwilligerswerk heeft het bestuur van de stichting gemeend Stephan Bosch te moeten onderscheiden met de zilveren Hellehondspeld. Dit kleinood wordt toegekend aan iemand die zich buitengewoon en belangenloos inzet voor de stichting Hellehond in het algemeen en het dorpsfeest in het bijzonder. Secretaris Tessa Olde Riekerink speldde Stephan Bosch het kleinood op.

Penningmeester draagt de kas ook over

Ook van Raimond Oude Egbrink werd afscheid genomen. Deze financiële duizendpoot was al vanaf de eeuwwisseling betrokken bij de stichting en het dorpsfeest. Vergunningen, sponsorcontracten, kermis, veiling, kinderprogramma, kortom op alle fronten stond hij zijn mannetje. Hem werd de Hellehondspeld al in 2019 toegekend. Het bestuur overhandigde hem een  skyline van De Lutte in acryl. De nieuwe penningmeester is Stef ter Brake geworden.


Raimond Oude Egbrink kreeg de skyline van De Lutte in acryl

Hellehondsdagen 2022

Voorzitter Ronan Berendsen laat weten dat de eerste zaken voor 2022 al vastgelegd zijn voor het dorpsfeest. Maar, zo waarschuwt hij, zowel de Hellehondsdagen als de Dorpsquiz zijn vergunningplichtige evenementen en daarbij zijn we afhankelijke van de overheidsmaatregelen inzake Covid19. We blijven doorgaan met organiseren en zijn in nauw contact met de gemeente Losser.

Dit artikel delen via

Ander nieuws

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team

Woensdag 15 Juni 2022

Jesse Bosch vertrekt bij FC Twente

Dinsdag 07 Juni 2022

Succesvolle rommelmarkt V.V. Lutheria

Dinsdag 07 Juni 2022

Geld nodig voor een nieuw initiatief? FondsenFestival

Dinsdag 07 Juni 2022

Mobiel MaakLab komt naar De Lutte

Maandag 30 Mei 2022

Draag bij aan een toekomst zonder MS

Maandag 30 Mei 2022

Jubileumeditie Night @ the Woodside

Vrijdag 27 Mei 2022

Rommelmarkt Lutheria in De Lutte 6 juni

Donderdag 19 Mei 2022

Brengdag rommelmarkt Lutheria

Donderdag 19 Mei 2022

Lutter voorjaarstocht 2022

Donderdag 19 Mei 2022

Bekerduel gewonnen door meisjes A1 Lutheria

Dinsdag 17 Mei 2022