Maak je straat groen tijdens Burendag

02-07-2018

Op zaterdag 7 juli en donderdag 12 juli kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Losser-Oldenzaal geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan biologische bloembollen, struiken,  planten, bankje, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen zaterdagochtend, 7 juli tussen 11 en 13 uur inlopen bij De Hőfte of op donderdag 12 juli tussen 19 en 21 uur terecht in ‘t Lossershoes. Onder het genot van een hapje en een drankje helpen vrijwilligers je bij het invullen van het aanvraagformulier. Heb je grotere plannen voor je buurt? Ook Impuls is aanwezig om je te helpen bij het realiseren van je project.

Bloem 

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van struiken of bloembollen valt hieronder. De Groene Loper Losser-Oldenzaal ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Inloop

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 400 euro indienen bij het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan naar de inloopbijeenkomsten. Vrijwilligers van de Groene Loper en Impuls staan met laptops, een hapje en  een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Niet alleen organisaties, maar ook buren initiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. De aanvraag moet dan met minimaal 5 buurtgenoten ondertekent worden en je dient een kopie van een recent bankafschrift mee te nemen.

bermbloemen

Bloembollenactie

Kan jouw straat wel wat meer groen gebruiken in het voorjaar? Dit jaar willen we vooral het planten van biologische bloembollen stimuleren. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders in het vroege voorjaar en fleuren je straat op. Wij kunnen je helpen om een uitgebreid biologisch bloembollenpakket ter waarde van 100 euro aan te vragen. De aanschaf van deze bloembollen maakt dan onderdeel uit van je aanvraag. De bloembollen worden in de week van Burendag bij je gebracht.  

bermplanten

Groene Loper Losser-Oldenzaal

Deze inloopbijeenkomst is één van de activiteiten die groene buurtinitiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Losser-Oldenzaal. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen verschillende groene (bewoners)initiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daar wonen.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter